Officiella referatet!

-En kämpaseger!!!
-Yes! -Yes! -Yes! Damlaget överaskade stort och tog sin första seger på hemmaplan och det gjorde man mot topplaget o förhandsfavoriten Rosersberg med klara 23-20 efter att ha legat under i ½-tid med 11-12.
 
Rosers rivstartade med att skjuta Täbys låga försvar sönder o samman i matchinledningen gick snabbt upp till en ledning med hela 2-8 innan Täby sakta men säkert började spela sig "in i skiten" tack vare bra försvars och målvaktsspel(Lotta Sare såklart). Man krigade och kämpade på bra oförtröttligt diciplinerat anfallsspel så kom de bra lägena för avslut och bollarna började trilla in framåt.
 
Therese Börjes firade stora triumfer på kanten med 5 mål totalt idag Sara Andersson hängde dit ett par från andra kanten och även Marie Börjes satte en dit en kantstrut och vet att när kantsexorna sätter sina och många lägen gör dom även bra spejs skapar bredd för niometrarna...Jättebra!!!
 
Ändå vill jag så här efter matchen ge allra mest beröm till 2 spelare som inte gjorde några mål.... men gjorde en helt grym och mycket viktig arbetsinsats...Lotta Rådström och Astrid Ånnegård vilka krigare..vilken oro ni skapar för motståndarna som fick alltmer fokus på er ju längre matchen led..inte så dumt va..jaa hade jag haft en hatt hade jag tagit av den för ert jobb...starkt!!!
 
Bäst idag av 9-metrarna var Sussie Thörnblom(10 mål) och Tessy Lind(4mål) inte bara för målskörden utan lika mycket ..eller mer för att bättre värderat sina avslutslägen och allra mest för att slaviskt ha följt och drivit på nya spelide´n som ju gav kanonlägen gång på gång..mycke´mycke´ bra!!!
 
Jennie Malmborg gjorde många korta inhopp vilket har hög svårighetsgrad men gör det bra vilket är av större vikt än man tror..fast får man önska så önskar lite mer osjälviskhet ibland..de kommer nog..vi har sett kapaciteten på träning så...
 
Att vi spelar så här bra idag och det dessutom räcker till seger mot starka Rosers var högst oväntat...vi har ju inte ens startat specialträningen i hall på nya spelet ...bara teoretiskt pratat igenom hur vi ska spela..så det här ser bra ut ..det här ser mera ut ..mycké mera!
 
Trots snabba framgången ropar vi ingalunda hej ännu utan följer uppgjorda planen för december och betraktar varje träning och seriematch som viktiga tillfällen att förbättra vårt spel-manuskript och våra individuella roller däri så vi ska bli lite bättre och därmed lite tryggare...det har vi bestämt tillsammans.
Iallafall gav segern viktiga poäng den arbetsro och lite mer förtroende ..det var superviktigt inte bara kanonkul!
 
Målskyttet mot Rosersberg: Sussie Thörnblom 10(3), Therese Börjes 5(1), Tessy Lind 4, Sara
Andersson 2, Marie Börjes 1 och Johanna Wenngren 1 .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0