Dam VM

Tänkte tipsa om en blogg:


http://blogg.aftonbladet.se/bellasvmblogg



Bella Gulldén som bloggar direkt från VM i Kina =)


Onsdag 25/11

Ikväll är det äntligen dags för träning igen. Gårdagens träning uteblev med tanke på att juniorkillarna spelade match på vår träningstid. Tyvärr är det många tisdagar som gått bort för vår del, så man kan ju hoppas att vi kanske får tillbaka en träning av dem snart... 

Igår gjorde det iofs inte mig speciellt mycket att träningen blev inställd. Om jag ska vara ärlig så blev jag väldigt lättat när sms:et kom från Therese med "nyheten". Igår spelade jag nämligen DM med skollaget i Enskedehallen hela dagen så jag var helt mörbultad när jag kom hem på kvällen. Vi vann två av tre matcher, förlorade tyvärr mot Värmdö med tre bollar vilket gjorde att vi inte nådde hela vägen. Men det var roligt i alla fall och den åttonde december spelar vi "Tibble-Åva kampen" då vi förmodligen kommer krossa Åva stort inför en överfull Tibbleläktare.

Nog om skollaget och tillbaka till Täbys Damer. Jag hoppas att vi blir många på träningen idag. Det blir så mycket roligare då. Dessutom hoppas jag att coach har planerat att vi ska öva lite 3-2-1 försvar samt spela match, men då krävs ju som sagt att vi blir några stycken.

Om en timme är det dags. Ses då!!
Astrid Ånnegård #13

Gårdagen i bilder

Fredag den 20 november: solen har endast lyst 3,8 timmar i november.
Lördag den 21 november: Täby handbollsdamer ska under de närmaste 12 timmarna tillbringa största delen i bussen på väg till glada Hudik för att spela match. Vad gör solen under denna underbara dag? Jo den lyser! Så gör även vi!

Hasse får en spontanidé och stannar till på Dragon Gate för att beskåda Kina :/) En strålande och rolig idé. Jag har som tidigare nämt nästan hela tjocka släkten(/vänner) i Gävle och passerar denna byggnad flera gånger under ett år och har aldrig stannat till... Men igår var det äntligen dags :O)



Sussi med the evileye






Hasse på Kinamuren



Vet inte riktigt vad det är, men häftigt var det iaf

Tack familjen Börjes för allt som ni ordnar och fixar med. Sist men inte minst tack alla tjejer för att ni är glada och härliga, vilket gäng vi är :/)

Kram #11 Tessy


Besviken

Ja, det var en stor besvikelse att åka hem med en förlust mot Strand igår. Hua.. Ändå tycker jag att vi stundtals gjorde ett superjobb (tänker inte dra hela historien igen eftersom referatet redan ligger inne) med upphämtningar och jävlar anamma. Synd bara att det inte räcker hela vägen. Men men, det är inte så mycket man kan göra nu i efterhand. Om man bortser från Strands kontringar så måste jag ändå säga att vårt uppställda försvarsspel var ett av de bättre på hela säsongen. Bra jobbat tjejer!
Nu är det bara mer träning som gäller.. Skyttet måste lossna till nästa lördag då vi möter Westermalm på bortaplan. Då smäller det! Stryk ska de ha! =)


Förlust mot Strand

Under lördagen åkte damlaget upp till Glada Hudik för att spela mot Strand.

Matchen slutade med förlust, efter en märklig tillställning där damlaget inte fick stopp på Strands kontringar.

Matchen började jobbigt, och Strand gick upp i en enkel 8-2 ledning, med hjälp av sina långa utkast till deras försvars spets - som sprang på allt.
 Vi tar Time Out, och efter time outen fick vi ordning på våra egna avslut, fick bättre ordning på våra anfall och uppspel, och vi sprang hem bättre.
Vi satte då in Petra på h9, Tessy m9 och Suss v9 - vilket ledde till att vi fick bra rullespel-och bra stegningar från höger sidan, och framförallt - så fick vi kontroll på hemspringet.

Vi gick upp till 8-8 och i halvtid ledde Strand med 12-9

I halvitd pratades det om HEMSPRING, UPPSPEL och TÅLAMOD
Strand fick oss, genom deras offensiva försvar, till att göra alldeles för många tekniska fel.

Vi visste att så länge Strand inte fick kontra, hade vi koll på dom!
Och så länge vi satte våra avslut, skulle de inte få några kontringsmöjligheter.

Strand tog greppet även i andra halvlek och ledde större delen med 5-6 bollar....
Vi gick upp till lika återigen, men tyvärr tappade vi sista 7 minuterna- och förlora matchen med 25-20

Vi fick kämpa för våra mål, medans Strand bara kastade iväg bollen på kontring.
Domarna gjorde en bra insats - men tappade även dom på slutet...
Då alldeles för många tuffa knuffar, i avgörande passningsläget - inte ledde till några frikast, vilket gav Strand möjligheten att i slut minuterna göra snabba kontringsmål.

Riktigt sur förlust, men vi får ta med oss de upphämtningar vi gör.
Skyttarna kommer inte till sin rätt i dag.
Linjespelarna får inte mycket utrymme.
Kantspelarna får inte ordning på avsluten.
 
Faktorerna till förlusten var många.

Men en stor eloge till Strands målvakt som gör en riktigt bra match!

I Täby gör Lotta en bra match, trots att hon i stort sett bara för kontringar emot sig. En otacksam uppgift, men hon gör ändå många viktiga räddningar, och framförallt så ger hon inte upp - vilket sprider sig till övriga spelare!

Marie blev bästa målskytt (spelmål), och gör en riktigt bra match, genom att snurra upp försvararna, och starka satsningar.

Jennie gör även hon ett jätte jobb, och tar jätte mycket ansvar! BRA!!  Härligt och se en sån inställning!!



Trots förlusten ska vi ta med oss det försvarsspel vi hade (då vi inte hade kontring i baken)
Samt det faktum att vi kämpade på hela matchen, trots motgången!





Målskyttar: Marie 4, Sussie 6 (varav 4 straffmål), Tessy 2, Therese 2, Jojjo 2, Jennie 2, Petra 1, Kryckan 1
 






Svar på frågorna

Här kommer svar på de frågor som kom in under frågestunden.
Hela 5 spelare ville vara med och leka denna gång...

   
Astrid, Jennie, Kryckan
 
Marie och Tessy






 Vem av spelarna i laget har spelat handboll längst och vem har spelat i Täby längst?

 Kryckan: Vet inte, men jag antar att det är kan vara jag eller Carina eller Suss?? Jag (o Carina) har spelat i Täby sen vi var 9 år, dvs sen 1988 (shit pommes!!)

Tessy:  Jag (Tessy) har spelat handboll sedan 6 års ålder, med avbrott för 2 barn, flytt och utlandsarbete. Hmmm totalt (33-6-2-1-2-1=21), fuck I´m old ;) Alltså jag har spelat i runda slag 21 år, inte undra på att kroppen tar stryk. I Täbytröjan gör jag min 3:e spelande säsong.


Jennie: Av dom som är aktiva måste det vara Sussie som spelat längst i Täby..

Astrid: jag spelat i täby sedan jag var sju år gammal, dvs. i 11 år nu. Jag har aldrig spelat i någon annan klubb.

Marie: Hmm... vet inte riktigt, däremot minns jag Carina, Kryckan och Sussie från när man själv var liten och kollade på damlaget. Själv har jag spelar sen jag var 7 år, dvs 16 år. Har förutom Täby, spelat i Spårvägen och Hammarby Dam Handboll.



             


 Hur laddar ni bäst upp inför matcherna?

Kryckan: Personligen, genom att kolla på Navy CIS på fredagskvällen ;-) Annars är väl min melodi att inte ta ut sig på uppvärmningen, utan köra mitt eget tempo, så man har all energi till matchen sen!

Tessy: Jag laddar bäst upp med försnack och genomgång av kommande match av coach T, ombyte (helst med musik), löpning utomhus, gemensam löpning i hall (med bra musik - ett måste), passningskombinationer, målvaktsuppvärmning, två och två kombinationen (vad heter den?) och avslutningsvis peppning...

Jennie: Går och lägger mig tidigt, äter mycket mat och dricker mycket vatten

Astrid: Bäst laddar jag upp inför matcherna med en längre promenad (om det finns tid) för att få frisk luft samt försöker lägga upp maten på ett bra sätt så att jag varken ska få håll eller bli hungrig. Dessutom försöker jag tänka mig in i spelat, se att det går bra och att jag gör bra ifrån mig samtidigt som jag försöker få bukt med min nervositet. 

Marie: Går upp i tid på morgonen och äter frukost. Unde ruppvärmningen vill jag gärna kunna ta det lugnt, och ha min egen uppvärmning. En lång och lugn uppvärmning till härlig musik är min grej =)
              

Vad är ert mål för säsongen?

Kryckan: Att hamna i mitten och inte vara så nära på att åka ur, som vi gjorde förra säsongen.

Tessy:  Målsättningen är väl självklart att hänga kvar i div 2, helst i den övre delen av tabellen ;)

Jennie: Ha roligt, vinna så mycket vi bara kan, hålla oss kvar i 2an komma över mittenstrecket i gruppen skulle vara kul!

Astrid: Jag har egentligen inget eget mål för säsongen, men det är klart att man alltid vill utvecklas. Sen spelar jag ju för att det är roligt, så målet är att det alltid ska vara roligt. :) Målet för laget är väl att få en så bra placering i division två som möjligt, hitta tillbaka till vårt spel, vår trygghet samt att alla ska ha roligt också.

Marie:  Göra en bra säsong i 2an och hålla oss kvar, helst med större marginal än förra året! Personlig målsättning är att försöka ha kul, och få bort alla hjärnspöken, samt att hålla mig frisk och skadefri









Tack för att ni tog er tid




Ååå åka karusell

Ja, det snurrade rätt rejält under träningen igår. Förmodligen var det inte så bra att jag tränade, fick dessutom värsta utskällningen av mamma när jag kom hem. Hon pratar om kristallsjukan och att jag ska kolla upp det, så det blir morgondagens uppgift. Det var ändå roligt att träna igår. Väldigt roligt med två målvakter så vi kunde spela mycket match, även om sjukan satte käppar i hjulen, och då inte bara för mig.. men men. Idag har jag knaprat alvedon igen, trots att det inte hjälper så mycket mot huvudverken, men jag var tvungen att ta någonting innan jag gick till skolan idag. Har nänligen suttit i en datasal i tre timmar och skrivit nationella proven i svenska. Det var sisådär... men men.
Ikväll ska jag ner och visa upp mig på träningen igen, blir förmodligen inte lika mycket springa idag, men att sitta på sidan om är jag trött på nu, så jag hoppas att jag inte känner av huvudet lika mycket.
Det ryktas även om att tränare Therse varit hemma från jobbet idag eftersom hon tog sprutan igår och fick konstiga biverkningar av den. Hoppas att du kryar på dig och att du mår bättre snart. "Krya på dig - hälsningar" skickas även till Petra som kände sig lite krasslig och till Kryckan, ta hand om foten så den snabbt blir bra! 

See you soon!
// #13

Äntligen inne!

Nu har jag äntligen fått tag på alla de lösenord och länkar som ska till för att även jag ska kunna skriva lite här. Det är ju mest Astrid, Marie och lite Therese som har hållit bloggen uppdaterad - cred till dem! Men ju fler desto roligare!

Sitter nu på jobbet (ooppss...får man skriva det?) med foten lite halvhögt för att den ska kurera sig till helgen. Vaknade imorse (utan linda) och såg att nästan all svullnad gått bort, så det kändes jättebra. Det blå/lila är ju bara färg, så det ska väl inte vara nån fara...

Med Saras fotskydd och en supertejpning så ska jag nog kunna stå på planen på lördag, det är mitt solklara mål!

#2

Äntligen

Ikväll är det äntligen dags för handboll igen efter drygt en och en halv veckas uppehåll. Att vara sjuk är helt klart bland det tråkigaste som finns och att dessutom sitta och titta på när lagkamraterna spelar match suger. Jag ville också spela i lördags, men jag hade sådan fruktansvärd yrsel, det kändes som en bergochdalbana inne i huvudet, så jag var tvungen att avstå. Sen blev det ju inte bättre när Kryckan stukade foten heller, då ville jag inget hellre än att gå in på planen och spela... men men.
Nu är det dags att ta nya tag. Återigen tillbaka på ruta ett, vi får se hur länge jag håller mig frisk den här gången.
Vi ses!
Astrid Ånnegård # 13

Frågestund

Ställ era frågor till spelarna i Damlaget


Nu har ni chansen att få veta allt ni vill veta om spelarna och allt som handlar om damlaget!
Ställ frågan i kommentarsfältet, så ska vi se till att ni får svar under nästa vecka!

Så passa på =)







( vi reserverar oss mot olämpliga frågor )


TACK



Jag vill bara säga TACK

Tack till Therese som ställer upp och kämpar, spelar och tränar så som du gör!!
Tack till Hasse, som ställer upp i vått och torrt
(och jag tackar inte bara för att det är storasyster och pappa)

och TACK till alla tjejerna i laget, för att det är roligt att spela handboll igen!

// Kram från Marie





förlust, men vi kämpa på!

Slutresultat            23-30 (8-14)

Polisen stod till slut som segrare i denna tidiga match, Men vi kunde lämna planen med huvudet högt iallafall !


Första halvlek såg seg ut, på många sätt och vis...
Tålamodet kanske inte är det bästa alltid? Och fokus? =)
Nja...
14 mål i baken är väl okej, men 8 framåt - va vi inte helt nöjda med!

Polisen har en riktigt duktig och rutinerad målvakt ( Veronica Larsson )
Och hon lyckades lura många av våra skyttar, att skjuta där hon ville.

Kryckan stukade foten riktigt rejält efter bara 15 min, och därmed stod vi plötsligt utan linjespelare...
Therese, vår flygande hjälte - vanligtvis V6 och TRÄNARE, fick hoppa in på linjen!
Och Marie som fortfarande inte är frisk, fick spela hela matchen på kanten.

Det är tufft, när vi inte är så många avbytare, men ändå lyckades vi genomföra matchen på ett mycket bra sätt - och vi gav INTE upp!

Det kändes som om det gick riktigt bra i andra halvlek, vi fick ordning på avsluten...
Men vi släppte in alldeles för mycket bakåt, trots att vi punktade deras bästa skytt - och därför kom vi aldrig ikapp resultat mässigt.


Men vi tar med oss vår kämparglöd och det härliga springet i benen -
och ser fram emot att åka upp och spela mot Strand nästa vecka!



Målskyttar: Marie 5, Petra 5, Sussie 5 (2 straff), Tessy 2, Jojjo 2, Kryckan 1, Tess 1, Jennie 1, Sara 1



heja            heja               heja               heja!

Täby vs. Polisen

Lördag 14/11, kommer anrika Stockholms Polisen på besök i Tibblehallen

Ett lag som startat denna säsong med näst intill full pott. Endast 1 mål (22-23 mot spåret) har stått i deras väg för att faktiskt leda serien idag.

Det blir en tuff match Täbys damer har att se fram emot, men - bra motstånd brukar ge bra matcher!

Täbys damer har en några sjuka , Astrid som varit sjuk hela veckan ( i svininfl. ?? ) och Marie som fortfarande inte är helt frisk från sin snart 2 veckors sjuka...
Juniorerna är borta på Flick SM, och till dom önskar vi självklart ett stort lycka till!

Men övriga ska vara Fit-For-Fight 

Träningen i torsdags, tyckte nog alla var riktigt bra!
Försvarsspel stod på listan, vilket gjorde att verkligen ALLA fick kämpa och jobba ordentligt!
Både försvaret och framförallt även de som spelade anfall!

Riktigt bra så det ut, och alla såg ut och ha riktigt kul också!

Bådar gott skulle jag vilja säga! =)

Så pigga och glada, ska vi hänga på låset till Tibblehallen imorgon kl 08.00 =)




Hoppas på att få se en och annan målgest =)





Kanske KRYCKAN kan bjuda på en målgest ála Moses i vassen?? Och Jesusbarnet ??

Sjuk igen...

...förmodligen svininfluensan den här gången. Har varit sängliggande sedan i torsdags kväll. Och jag som trodde att min stukade fot skulle tvinga mig till vila... Shit, jag är så fruktansvärt rastlös. Har i princip inte gjort annat än att legat i sängen med datorn i knät de senaste tre dygnen. Som tur är har Voddler underlättat lidandet en aning. Foten känns däremot helt okej. Tack lagkamrater för omhändertagandet vid olyckan på träningen.
Okej, nog om mig och mina åkommor nu.

Vallentuna och Åkersberga spelade mot varandra igår. Åkersberga vann med tio bollar, 28-18. När vi mötte Åkersberga förlorade vi med tre bollar. När vi mötte Vallentuna förlorade vi också med tre bollar... Samtidigt förlorade Åkersberga mot Rosersberg som Vallentuna vann över... Vad är detta? Jag börjar bli lite nervös inför vår match mot Rosers...

Serien i år har hittills varit väldigt konstig, om jag får uttrycka mig så. Det känns som att "alla lag kan vinna över alla". Trots detta så vill jag nog bara glömma onsdagens match mot Spårvägen. Vad hände där? Vi förlorade med 24-16 efter en riktigt usel match om jag får säga så. Rätta mig gärna någon om jag har fel? Det såg lojt ut från vår sida från början till slut och det kändes som om vi helt glömt bort vår spelidé och varför vi spelar handboll.

Men, den matchen är glömd nu. Nu rycker vi upp oss tjejer och taggar för fullt hela veckan inför lördagens match mot Polisen. Själv kommer jag förmodligen inte kunna träna, men jag ska försöka bli frisk och spelklar till lördag i alla fall. 

Tänkte passa på att bjuda på en film så här på kvällskvisten också, något som verkligen piggar upp. Man har ju ganska mycket tid att kolla runt på youtube när man är sjuk och knappt lämnar sängen, så varsegoda:



Kom ihåg att ett gott skratt förlänger livet och jag slutar aldrig skratta åt dessa söta filurer! =)


Kram
Astrid Ånnegård


P.s Tack Marie för hjälpen med youtube-klippen. Nu vet jag äntligen hur jag ska göra! :) d.s.

MATCH

Ikväll är det match!

Motstånd: Spårvägen

Hall: Brännkyrkahallen

Samling: 19.15 i hallen

Matchstart: 20.45

Känsla: Spelsugen, nervös, taggad

Status: Frisk, men ont i foten eftersom jag slutat äta mina smärtstillande tabletter

Tanke: "Fy fan vad vi ska spela bra ikväll"

Mål: Vinna

Motto: Fullt ös, medvetslös!

Nummer: 13



Kom igen nu tjejer. Tagga till inför matchen nu. Ikväll kör vi så det ryker! Spåret ska få stryk och vi ska åka hem med leenden på läpparna! Sätt upp egna mål inför matchen så ska jag påminna coach att vi ska sätta upp ett gemensam innan matchstart. Det går alltid bättre när vi har ett konkret mål att sträva efter. Nu kör vi!!!


Ps. För de som vill och har tid möter Spårvägen Rimbo med start klockan 19.00 Ds.

RSS 2.0