Referatet



  -VÄNT VARE HÄR !!!
 
Såg ut som om tjejerna i laget hade bestämt sig..som om dom fått nog...som att dom ville vinna...och ville visa att dom visst inte är ett gäng loosers...
 
Näe..jaa med dom klara siffrorna 31-20 lysande på resultattavlan och efter absolut sin bästa match i år blåstes den av och det var ett glatt och mycket trött gäng som nu alltså inkasserade 2st. superviktiga poäng i den förtätade bottenstriden om kontraktet i div.2.
 
Täby öppnade matchen lite trevande för att efter några minuters spel helt ta tag i den så berömda "takt-pinnen" i matchen och mer eller mindre avgöra tillställningen efter en förkrossanade halvtidsledning med hela 19-7...nittonsju!!!
Några månader sedan var rollerna precis ombytta då vi på bortaplan uppe i Mockfjärd förlorade mot samma lag stort...jaa de e´ handboll de...jaa nu snackar vi inställning!!!
 
Två spelare utmärkte sig över det "normala" mer än vanligt då Carina Gentzel i inledningen lyckades med ..jaa vi säger allt...skott,passar och inspel satt som "smäckar" plus försvarsarbetet var heltaggat...när också Tessy Lind hängde på gjorde allt rätt i värderingarna med skott,inspel,utspel..jaa då går det så här bra ...Sussie Thörnblom behövde inte vara i närheten av bäst idag... även om hennes försvarsspel var överlägset mot en giftig motståndare så får första halvleks topp-prestationer delas mellan Carina och Tessy som var busbra!!! Deras formförbättring skyller jag helt o hållet på det som står ovan..att "dom har bestämt sig"...Kanon !!!
 
Jaa det har sett minst sagt trögt ut på planen senaste seriematcherna men idag var det riktigt kul att titta på den underhållning som det här "nya HBK" bjöd på med mycket vilja i spelet..riktigt kul!!!
 
Lotta Sare i målet var nervös före matchen och startade matchen "sissådär"..men bara efter c:a 10 minuter började hon "spika igen"..suveränt!!!
Kristina "kryckan" von Harbou gör en kanonmatch bakåt och var dessutom väldigt pigg framåt idag och när Lotta Rådström som bytte av var lika bra hon ..jaa då..vilka duktiga M6:or vi hade idag!!!
 
Kantsexorna då Emelie Berg,Therese Börjes och Sara Andersson satte idag sina lägen och snickrade tillsammans ihop hela 8 mål..wow..de e´superviktigt!!!
 
Astrid Ånnegård och Johanna Wenngren som inte spelat o tränat på ett tag gör ändå ett bra jobb och när även laget får trygghet från A-tjejerna Malin Lagerhall,Frida Torpman och Sandra Berg som inte alls gör bort sig i div.2 ...utan tillför laget..jaa de e´starkt!!!
Sandra Berg förresten höll hon "nollan" i målet sista minuterna..som vanligt..i den så superviktiga matchen...
 
Och vet ni ?..en ny känsla för i år dök upp...efter matchen...att man längtar till Enköping och nästa match ..det har inte känts så tidigare i år att man ser med tillförsikt till nästa match...hade nästan glömt känslan..känns bra!!!
 
Målskyttar mot Mittdalarna: Tessy Lind 6, Sussie Thörnblom 6, Carina Gentzel 5, Therese Börjes 3, Sara Andersson 3, Lotta Rådström 3, Emelie Berg 2, Kristina von Harbou 2, Johanna Wenngren 1.


1 timme till samlingen


1 timme kvar till laget samlas i Tibble inför matchen mot Mittdalarna.

Jag känner mig lite smått nervös. Brukar inte vara det.. Är det bra eller dåligt?
Hur som, bättre att det kommer nu än under matchen..

Dagens match är viktig, samtidigt så är det så mycket annat som är viktigt. Att få ordning på spelet, att hitta spelglädjen och att jobba som ett lag som strävar mot samma mål... Idag har vi det!

Taggat nu!

"Så länge man inte ger upp, har man inte förlorat"

Idag är det en viktig dag för Täbys damer. 12.45 möter vi Mittdalarna hemma i Tibblehallen och det kommer bli en tuff och spännande match. Jag hoppas för allt i världen att den blir fartfylld från vår sida, för då står vi som segrare när slutsignalen går. Bara vi trycker, trycker och fortsätter att trycka (som vi gjorde förr i tiden) så kommer det sluta bra för vår del.
Med nya matchställ och väskor (och nya skor för Carina) dagen till ära så kommer vi spela på topp. Eller hur tjejer? Och vi kommer vara så snygga! =)

Vi måste kämpa som ett lag idag tjejer! Vi måste trycka tillsammans och sätta varandra i bra lägen. Vi måste sätta dit passningarna och vi måste framförallt HA ROLIGT! Varför spelar vi handboll egentligen? Jo, just precis. För att det är roligt att vinna! ;) haha. Ne, skämt och sido. Det gäller bara att vi aldrig ger upp! I handboll kan allting hända, det vet förmodligen alla vid det här laget!

Nu kör vi över Mittdalarna och visar både dem och alla andra var skåpet ska stå! Gametime! Ses senare, taggade till tusen!!!

// #13

Inspiration


Storslam

Trots att det inte kommit upp några officiella resultat här i bloggen så måste jag ju bara skriva om dagens prisutdelning, som hölls i Tibble på fredagskvällen..!

Det handlade alltså om Bowling- kampen från i tisdags, då laget samlades för en alternativ träning (Pga Caperios förlustmatch mot regerande mästarna Warberg.. Kunde väl åtminståne vunnit om dem skulle sno vår tid?)

16 stycken tappra  var vi där nere i bowlinghallen och ja, efter en stund så var vi faktiskt ensamma.
Discobowling, något som ställde till det för vissa (kloten ändrade visst färg och grejjer.. =))
Själv hade jag ju redan i förväg lagt anspråk på segern.. Kanske skulle varit lite mera ödmjuk  med tanke på att jag för ett år sedan inte ens kunde lyfta ett bowlingklot. Var med lite vaksamhet som jag sköt iväg första klotet.. Och den andra.. Och den 5e.. Ja, hela första serien blev rätt kass faktiskt..!
Men tänk vad lite ilska och jävlar anamma kan göra..! Började andra serien med en strike och på den vägen är det..!

Slutade 3a med mina 128 p.
Det gav mig ett utav mina 2 pris. Det andra var för kvällens upphämtning, dvs ökade min andra serie med 64 p, rätt bra..!
Jag är nöjd, och vi hade en skitkul kväll!

Vad blir nästa utmaning?
Guitar Hero?
Minigolf?
GoCart?






Den sista striken är den viktigaste..! =)




Mina fina priser, om ni bara visste hur välbehövligt den här flaskan kommer.. =)


Tack för en trevlig kväll!
Nu ska det laddas inför morgondagens match mot Mittdalarna

#7

Sjukling...

Som de flesta vid det här laget förmodligen vet så har jag varit riktigt risig i halsen och haft feber de senaste dagarna.
Jag har varit hemma från skolan och knappt lyft ett finger. Jag hatar att vara sjuk, det är så otroligt långtråkigt och jag känner mig så otroligt lat. Har inte varit utanför dörren sedan i onsdags... jag känner mig instängd...

Idag är det Derby. Vallentuna borta i Nya Tellushallen. Fan, jag hade så gärna velat spela. Jag var så taggd och ville vara med när vi spöade dem på bortaplan, men icke. Astrid får inte spela :(
Ni får helt enkelt spela för mig i eftermiddag tjejer. Och kom i håg att det bara är vinst som gäller!!! Ni vet hur de spelar så ge dem vad de tål!!

"It's not altitude that makes Kenyan runners good, it's attitude"

- Kenyansk löptränare

Visa en jäkla attityd idag tjejer. Och vilja!!
Måla upp bilden av vinst innan ni går ut på banan. Då vinner vi!
30 - 24 till Täby. Kom ihåg det!! 

Bildbevis...

...vi kan faktiskt stretcha :)


Astrid gillar läget. Kryckan verkar inte riktigt hålla med Astrid.


Carina ser otrooligt vig ut, Jennie och Kryckan ser roat på ;)


Lotta tar det hela med ett leende, kan det bero på att hon är vigast?!

Nu laddar vi som sjutton tills på lördag, revansch nästa!!!!

Kram
Tessy #5

Citat från dagen

Citat från minnet, så eventuella ordval och ordordning ber jag om ursäkt för i förväg... (Så egentligen är det inga citat... utan bara rent påhitt. Kanske mer  "baserat på en verklig händelse")



SMS
"Jag blir lite sen. Hade inte räknat med att få skrapa rutorna på bilen"

Spontant kan jag känna att ca -4 grader skulle gett en hint...!?


SMS
"Jag blir sen. Har precis kommit hem efter att hämtat sonen från hockeyn. Jag kommer senare, men ni kan börja utan mig"

Va? Jag som trodde solen kretsade runt jorden.


Med kärlek till mina lagkamrater

Tisdag

Tänkte bara påminna alla att träningen börjar 19.30 ikväll. Samling i konferensrummet för genomgång och film. 20.30 är det träning som vanligt med uppvärmning och fys.
Skulle vara roligt om det kom ner många på träningen ikväll då vi igår bara var sex stycken aktiva... Det blir varken speciellt bra eller roliga träningar då...
Ha det så bra
kram kram

Saxat från Bergas hemsida

Stabil derbyvinst mot Täby!

Matchinledningen var utmärkt från ÅHK:s tjejer.

Att vi skar bort kanterna i "rullestarten" störde rytmen i Täbys 4-2 spel och Fia lyckades vid ett flertal gånger pressa deras V9 till att avsluta i dålig vinkel samt till offensiva fel (stürmer). Vi fick ett mycket bra tryck i kontringsspelet och kunde dra ifrån tidigt i matchen.

Täbys tjejer kämpade sig dock in i matchen via bra skytte samtidigt som vi tog alltför många tidiga och stressade avslut. I mitten av 1:a halvlek fick dessutom Sandra S lämna planen efter mycket bra spel för att tejpa ett jack i pannan. Men som den fighter hon är var hon tillbaka i spel innan halvtidsvilan.

I andra halvlek fick vi bättre ordning på försvarsspelet då deras skytt fick en hårdare bevakning. Jessica hade en mycket bra period när hon gick ut på V9 position med både bra skott och utspel. Glädjande är även att se att Karins kantavslut och Albanas kontringsspel som håller hög klass.

Sammanfattningsvis känns det positivt att vi gör 30 mål trots att vi inte riktigt hittar flytet och tålamodet i anfallspelet. Många mål görs i kontringsspelet vilket är den delen av spelet som utvecklats mest i jämförelse med tidigare säsonger. Nu ser vi fram emot kommande träningsveckor och matcher då allt skall avgöras!


Åkersbergas hemsida hittar du här

Referatet

-BRA FÖRSVARSPEL !?
 
Åkersberga blev som väntat för svåra i sin hemmahall och kunde till slut enkelt vinna med 30-23 efter ledning med 14-11 i halvtid. Täby var en bit in i andra halvlek bara ett par mål efter(18-16) en bit in i den andra halvan av matchen men närmare kom man aldrig.
 
Täby-tjejernas uppställda försvar var faktiskt mycket bra matchen igenom..och hur man kan säga det utan snacka bort 30 st. insläppta är hur busenkelt som helst då vi under sista 20 minuterna bjussar ..jaa verkligen bjuder på kontringslägen till motståndarna antingen genom att ta "tok-lägen..skjuta tok-skott utan fart utan precision eller än värre kasta de enklaste terapi-passningar på någon meters avstånd rakt ner i fotknölshöjd otagbara för medspelare som snappas snabbt upp av motståndare och omvandlas ett par sekunder senare i ett baklängesmål. Så såg matchbilden ut och så får den inte se ut om man ska ha en chans att röra ett Åkersberga som gör klart färre dylika misstag.
 
Att vi iallafall gör 23 mål framåt är helt okej om man bara ser till siffrorna men man ska veta att vi har bollen i vår ägo c:a 90 gånger under matchen så det blir c:a 67 anfallspel per match att förbättra oss på tyckte statistikern från läktaren.
Individuellt måste fler spelare som får mycken (förtroende) speltid prestera och leverera mycket mer positivt i offensiven också där tillexempel 7 st. av våra utespelare tillsammans bara gör 2 st. ynka mål och om man tar 9 st. av våra utespelare så gjorde de tillsammans 6 st. mål...på nio spelare..uppryckning i leden ! Därmed var det färdiggnällat.
 
Väldigt nöjd är jag med försvarsspelet som faktiskt taktiskt lyckades störa Åkersbergaspelet bra och vi får många chanser..de e bra. Att Sussie Thörnblom startar (alla?) matcherna numera med 3 st. skott i kortväggen utanför men sedan börjar skyttet ramla in och hon blir 11-målsskytt med straffarna(100% igen) inräknat detär också väldigt bra!
Att vi igen berömmer Lotta Sare i målet är väl också bra. Och faktiskt så finns det ett och annat guldkorn i anfallspelet..som man vill se oftare såklart ..men dom är bra för då vet man att det finns..det existerar en högre nivå i laget..de e bra!
 
Jaja ett förväntat resultat men nu ser vi framåt mot nästa borta-derby då mot Vallentuna som vi har gruvlig revansch att utkräva på då dom senast tilltufsade oss med en 8-målsförlust på våran hemmaplan...nu får vi träna på och fundera på hur vi ska vända på dom siffrorna ..kul uppgift !
 
Målskyttar i Hacksta:
Sussie Thörnblom 11 (4), Tessy Lind 6, Kristina von Harbou 2, Astrid Ånnegård 2, Therese Börjes 1, Carina Gentzel 1.

RSS 2.0