God Jul Alla Handbollsfreakar!

Christmas+ Handball på Youtube gav detta..! Jag hade räknat med 0 träffar!



Ha nu en riktigt god jul, så ses vi åter i januari, Pigga och friska inför säsongens sista 11 matcher!

Bloggen ligger nere..

..på obestämd tid..

Kramp

"Toppresultat nås bara genom smärta. Men till slut gillar du den här smärtan. Du kommer att upptäcka att ju större svårigheter du hade längs vägen, desto mer kommer du att njuta av framgången"   (- Juha Väätäinen)

Igår var en underbar fredag. Vi tog emot Rosersberg på hemmaplan. 18.15 i Tibble, CC och vi hade inga krav på oss. "Träningsmatch" som det var för vår del skulle vi ju bara träna på det vi gick igenom på teorimötet i tisdags. Det var ju första gången vi höll i en boll sedan i tisdags förra veckan. Vilka var förväntningarna? 

Det var motståndarlaget Rosersberg som stod som favoriter inför matchen. De har gått bra för dem i år och vi hade ju inte vunnit en enda match sedan första matchen borta mot Hedemora. Men det är som jag säger, vi brukar spela bra efter uppehåll...

Till en början såg det dock inte speciellt bra ut. Rosersberg drog snabbt i från till 8-2 och det kändes som de underskattade oss redan från början. Det skulle de inte ha gjort. Vi ryckte upp oss och tog i kapp underläget. 10-10 blev till 11-10 (ledning Rosers) i halvtid. Vi var nöjda och fyllda med energi och glädje när vi gick ut i halvtid. 1 mål, ingenting. Vi hade bestämt oss. Vi skulle vinna det här. Visa Rosers (och alla andra) att vi inte e så dåliga som tabellen visar.  

Andra halvlek var fartfylld och jämn. Inget snack om saken att båda lagen var inställda på vinst. På täbybänken var det glädje och den spred sig ut på planen. Vi spelade vårt spel. Alla spelade sina roller och tog sitt ansvar. Det var skitkul att spela handboll igen. Den viktigaste anledningen till gårdagens framgång var att vi satte våra lägen. Det var vi som lurade Lina (målvakten) den här gången och inte tvärtom. Det var härligt!!!

23-20 mot Rosersberg är nästan dubbelt så många mål som mot Kungsängen för två helger sen (då vi endast lyckades göra 12 kassar). Helt klart ett stort steg i rätt riktining. Trots att det fortfrande finns massor att slipa på. Man kan alltid bli bättre och det är vad vi ska bli. Övning ger färdighet! Inte sant?
Redan på måndag är det dags igen. Träningsmatch mot Tyresö då. Det blir spännande!

Nu har ni kanske börjat undra varför jag började inlägget så som jag gjorde; "Toppresultat nås bara genom smärta."
I går kändes det faktikst som det. Det var många som fick känna på hur hårt handbollen kan vara. Vi faller som käglor periodvis. ;)
Men shit vad ont kramp gör. Jag har aldrig fått det på en match förut. Kändes som om någon stoppade en kniv i vaden på mig. Har fortfarande ont faktikst. Vet inte vad jag skall göra för att det ska gå över. Men som jag sa till Therese förut; smärtan kan jag stå ut med, det var det lätt värt, för vinsten igår satt så fruktansvärt fint!!!
Hoppas bara att ni andra skadade kan säga detsamma! Hur mår ditt finger förresten JO-JO?

Idag har varit en bra dag. En mycket bra dag tack vare gårdagens vinst! Har gått och pratat om den hela dagen. Folk har väl förmodligen tröttnat på mig vid det här laget, men det bryr jag mig inte om. Jag kan leva på vinnarkänslan LÄÄÄÄÄÄNGE!!

Tack för igår!! Ha en underbar kväll allihopa och vila ut ordentligt i helgen. På måndag kör vi för fullt igen!
Kramar
Astrid Ånnegård # 13

Det finns segrar och det finns Segrar!

En vinst är alltid skön, iaf ur en vinnarskalles perspektiv.

Dagens vinst var riktigt skön, av många anledningar:

1. Vi brukar aldrig spela bra och vara pigga på vardagsmatchern! Idag såg det ut som om det var en hel hög med pigga ben inne på banan! (Observera, såg ut som..! Mina ben och mitt huvud skrev allt annat än att jag var pigg..!)

2. Vi brukar har väldigt svårt med Duktiga Målvakter. i synnerhet sådana som vi spelat mot många gånger..! Idag lyckades vi (läs: jag)  vinna matchen mot våran motståndarmålvakt, till skillnad från förra matchen, det är härligt!

3. Vi står upp när det krävs som mest, och trots att det bara var en "träningsmatch" så vann vi, och ligger numera inte längre sist!

4. Jag gjorde 5 mål! Pappa frågade mig efter matchen, när gjorde du det sist? Ja, när axeln hoppade ur led första gången mot Lidingö gjorde jag 8 mål.. Jag tror inte att jag hann göra fler mål än så i några av inledningsmatcherna förra säsongen.. Ja, det kändes bra och det ser hoppfyllt ut! Nu ska det bara fortsätta också!  Jag lyckades också ta död på ytterligare ett hjärnspöke genom mitt straffmål!

5. Det var en UNDERBAR LAGSEGER, där alla var delaktiga i det som skedde. Alla som kom in och spelade gjorde det vi skulle, det var härlig stämning på bänken och en go och glad publik!

Nu ska jag gotta mig i den här segern ett tag! Ska lägga huvudet på kudden och somna omedelbart! 

#7

Officiella referatet!

-En kämpaseger!!!
-Yes! -Yes! -Yes! Damlaget överaskade stort och tog sin första seger på hemmaplan och det gjorde man mot topplaget o förhandsfavoriten Rosersberg med klara 23-20 efter att ha legat under i ½-tid med 11-12.
 
Rosers rivstartade med att skjuta Täbys låga försvar sönder o samman i matchinledningen gick snabbt upp till en ledning med hela 2-8 innan Täby sakta men säkert började spela sig "in i skiten" tack vare bra försvars och målvaktsspel(Lotta Sare såklart). Man krigade och kämpade på bra oförtröttligt diciplinerat anfallsspel så kom de bra lägena för avslut och bollarna började trilla in framåt.
 
Therese Börjes firade stora triumfer på kanten med 5 mål totalt idag Sara Andersson hängde dit ett par från andra kanten och även Marie Börjes satte en dit en kantstrut och vet att när kantsexorna sätter sina och många lägen gör dom även bra spejs skapar bredd för niometrarna...Jättebra!!!
 
Ändå vill jag så här efter matchen ge allra mest beröm till 2 spelare som inte gjorde några mål.... men gjorde en helt grym och mycket viktig arbetsinsats...Lotta Rådström och Astrid Ånnegård vilka krigare..vilken oro ni skapar för motståndarna som fick alltmer fokus på er ju längre matchen led..inte så dumt va..jaa hade jag haft en hatt hade jag tagit av den för ert jobb...starkt!!!
 
Bäst idag av 9-metrarna var Sussie Thörnblom(10 mål) och Tessy Lind(4mål) inte bara för målskörden utan lika mycket ..eller mer för att bättre värderat sina avslutslägen och allra mest för att slaviskt ha följt och drivit på nya spelide´n som ju gav kanonlägen gång på gång..mycke´mycke´ bra!!!
 
Jennie Malmborg gjorde många korta inhopp vilket har hög svårighetsgrad men gör det bra vilket är av större vikt än man tror..fast får man önska så önskar lite mer osjälviskhet ibland..de kommer nog..vi har sett kapaciteten på träning så...
 
Att vi spelar så här bra idag och det dessutom räcker till seger mot starka Rosers var högst oväntat...vi har ju inte ens startat specialträningen i hall på nya spelet ...bara teoretiskt pratat igenom hur vi ska spela..så det här ser bra ut ..det här ser mera ut ..mycké mera!
 
Trots snabba framgången ropar vi ingalunda hej ännu utan följer uppgjorda planen för december och betraktar varje träning och seriematch som viktiga tillfällen att förbättra vårt spel-manuskript och våra individuella roller däri så vi ska bli lite bättre och därmed lite tryggare...det har vi bestämt tillsammans.
Iallafall gav segern viktiga poäng den arbetsro och lite mer förtroende ..det var superviktigt inte bara kanonkul!
 
Målskyttet mot Rosersberg: Sussie Thörnblom 10(3), Therese Börjes 5(1), Tessy Lind 4, Sara
Andersson 2, Marie Börjes 1 och Johanna Wenngren 1 .

Men se där - En Vinst!

Ja, vad säger man... seger rus, det känns ju så grymt fint .... Det var så roligt att spela ikväll och som vi kämpade.. det var ett tag sen jag kände att vi riktigt kämpade som vi gjorde ikväll....

Sen blev jag matchens lirare =) SÅ TACK alla tjejer som bidrog till  det..för utan ER så kan man inte bli nån matchens lirare....
Ha en riktigt kul helg (det ska jag ha) så ses vi på måndag...fortfarande med ett leende på läpparna... =)

Kram  # 14

BENJAMIN

Ja... snart 30 minuter kvar till samling och jag kom just på=)
Sjutton, jag har glömt bort benjamin!

Men... Igår fick jag prova våra nya shorts, och jag kände mig inte i närheten av lika snygg som denna grabb!
Men, super tight ass får vi nog iaf =)

SES SNART!

Fredagens matchsponsor

Damlaget tackar




www.stinsen.se


snart match =)

2 dagar kvar till match, och för mig betyder det väldigt mixade känslor

just nu är STRESSEN det som ligger närmast hjärtat
jag ska "fixa" och maila kryckan gällande de två spelare vi tittar närmare på i matchprogrammet
jag ska fixa matchsponsor, och allt va det innebär... fixa fram priser, maila kryckan logga och info
jag ska maila vidare motståndarnas laguppställning
jag ska maila vidare tränarens tankar....
jag måste fixa speaker

och... glöm inte all organisation innan match, dvs ta med alla grejer  och fixa allt innan match
och sen alla frågor, "vart är det?" "vem gör det?" bla bla bla...
Oftast kommer man ner på planen och är inte ens uppvärmd utan bara stressad.
Och just ja... Jag glömde att starta igång musiken, be vaktmästarn plugga in stereon och micken...
så ingen musik...
huuuuh.... blir stressad bara av tanken



Men... Nu till det positiva...

Ett bra och givande möte i tisdags
och jag hoppas vi får lite inspiration och glädje till fredag

Som vi sa, ser vi kommande matcher, träningsmatcher och träningar som : ja TRÄNING

Vi ser fram emot att ta emot Rosers på fredag i tibble =)
och vi hoppas på ERT fortsatta stöd!

Välkomna 18.15 till tibble!!



#21

RSS 2.0