Sjukt

Jag läste precis Johanna Ahlms blogg och hittade då den här videon. Matchen utspelade sig tydligen i förrgår mellan Hypo och Metz. Killen är dum i huvudet. Ni måste kolla!!!

http://www.youtube.com/watch?v=fEB9B9MDQr8

Dock vet jag inte hur man lägger in youtube-filmen här, så ni får själva kopiera länken och klistra in i ett annat fönster, men det är det värt. ;)

Tjingeling

YES!!

Jag ber om ursäkt å lagets vägnar för den lite dåliga uppdateringen den senaste tiden... Men men.

Vi hade match idag. 11.00 i Tibblehallen tog vi oss an motståndarlaget Enköping. Det såg jämt ut till en början och vi följdes åt ett bra bit in i första halvlek. I slutet på första tog vi oss ändå i kragen och gick till halvtidsvila med tre måls ledning (11-8). I halvtid tog tränare Therese bland annat upp att vi skulle fortsätta att springa, springa och springa samt ha tålamod i det uppställda spelet.

I början av andra halvlek hade vi lite oflyt med två täta utvisningar som resulterade i ett spelarunderläge 6-4. Trots detta kämpade de tappra spelarna som var på planen på bra och vi gjorde 2 mål (ett snyggt mål var av varje kant, Jennie och Therese) under dessa minuter medan Enköping bara gjorde ett. Bra jobbat!
Ungefär tio minuter in i andra halvlek hade vi vår, tyvärr ganska vanligt återkommande dipp, med många felpass, dåligt värderade avslut och mål i baken, men vi lyckades rädda upp situationen och vi ökade sakta på vår ledning.

Trots ledningen kände jag mig aningen nervös i slutet på andra halvlek. Vi ledde med 5-6 bollar, men det kan gå fort i handboll, och jag var lite orolig att vi skulle tappa. Men, icke sa nicke, vi höll tempot uppe och vann till slut matchen med 26-21. Grattis till oss! Tredje raka nu, åååh, det är så underbart att vinna!

Grymt bra jobbat vill jag säga till alla i laget! Och lite extra beröm vill jag ge till:
Sandra och Lollo våra supertappra juniorer ställde upp och gjorde ett toppenjobb.
Marie, som gjorde matchens "snyggaste" mål. Hon tappade i princip in bollen i mål. Haha. Ja, alla medel är tillåtna, så länge bollen går in. =)
Therese, att du coachar och spelar samtidigt är grymt! Med andan i halsen i timeouten fick du iaf mig att skratta! Ditt mål var också snygg när du fintade bort hela vänstersidan!
Tessy, så mycket spring i benen. Trycker, trycker och trycker, går själv, gör mål, assists och inspel. Guld!
Jennie springer på vart enda anfall, trots att bollen idag sällan nådde hela vägen fram. Du såg riktigt stark ut idag! Roligt att se.

Givetvis var segern en laginsats och som jag sa, jag tyckte att alla gjorde ett bra jobb. Det var länge sen vi vann mot Enköping, och som Jennie sa: "det här var en viktig match att vinna". Det känns bra nu, vi börjar mer och mer hitta tillbaka till vårt gamla spel och självförtroendet ökar. Toppen!

Redan på onsdag är det match igen. Då möter vi Spårvägen borta i Brännkyrkahallen 20.45.
Har du vägarna förbi? Kom in och hejja vettja!

Ha en fortsatt trevlig helg allesammans. 
Kram Astrid Ånnegård # 13

 


match imorrn

 Nu har jag missat alla träningarna denna vecka... Men jag har tränat på detta hemma!



Så imorrn är det stenhårt försvar bakåt som gäller

Avesta/Brovallen
















Slutresultat: 14-25
Målskyttar: Petra 6, Sussie 5(varav 3 straffar), Jojjo 4, Kryckan 2, Sara 2, Jennie 2, Angela 1, Astrid 1, Marie 1, Therese 1

Hemma

Det gick att lita på magkänslan idag. Marginalerna var på vår sida, eller marginal och marginal, jo iofs, vi vann mot Avesta/Brovallen med ganska stor marginal :) Även om det är svårt att spela handboll mot ett lag som bara står och vänder boll hela tiden så tycker jag att vi gjorde en bra match, trots att vi var långt ifrån vår standard. Men, en vinst är alltid en vinst och efter slutresultatet 25-14 så var iaf jag väldigt nöjd. Det hade varit otroligt jobbigt att behöva åka hem med en förlust, om man nu spenderar en halv dag sittandes i en buss. Men nu var det bara glädje efter matchen. Dessutom fick vi ju goda middagsmackor när vi hade spelat klart vilket gjorde susen för de flesta.
Tacka "Sares Sallader" för det :)
Stort tack också till Hasse och Åsa som alltid ställer upp som chaufförer på våra långresor. Ni är guld!

Bra jobbat idag tjejor! Ha en fortsatt trevlig helg så ses vi i veckan!
Kram Astrid # 13

vinst!!

vinst!!  25-14 till oss!! grymt


mobil blogg

HHHEFHEJ PÅ ER! HÄR KOMMER EN LITEN MOBIL HÄLSNING FRÅN DEN LUGNA BUSSEN!!   VI ÄR SNART I ENKLÖPING! SENN BLIR DET LUNCH LAGOM I SALA! VI ÅTERKOMMER SENAST MED RESULTAT! OUSS

Bra känsla

Ibland är turen på min sida. Sträckan Älvsjö - Hägernäs (som i vanliga fall brukar ta cirka en timme) tog i morse endast 40 minuter. Jag hann till både tunnelbanan och tåget med bara någon minuts marginal, men det är just de marginalerna som är så viktiga. Det måste betyda att detta är en alldeles utmärkt dag att spela match på. Marginalerna kommer vara på vår sida och vi kommer vinna över Avesta/Brovallen. Jag tvekar inte en sekund. =)
Nu är det mindre än en timme kvar till samling. Mysbyxorna är på och psykologiboken är nerpackad, med andra ord är jag redo för bussresan upp till Dalarna. Jag längtar redan till stoppet på Måns Ols, Haha.

Håll tummarna för oss idag vänner!!
Kram Astrid Å #13

VÄRLDENS BÄSTA =)

Mina damer och herrar...
Jag vill presentera, Johan Glans och (allas vå favorit) Björn Gustavsson, i ett härligt ABBA medley

Johan har dagen till ära valt att använda våra matchtröjor.
Och Björn, gulliga Björn ville nog härma mig - och visa att det är JÄTTE SNYGG MED FÖR KORT MATCHTRÖJA
( magtröjor är för övrigt en stor mode-hit just nu! )


Se och njut!!








Puss å kram från Marie #21

I morgon smäller det

I morgon har vi samling i Tibble klockan tolv. Då avgår minibussarna upp mot Dalarna för en match mot Avesta/Brovallen i Kopparhallen 17.30. Halv två, cirkus, stannar vi till vid vårt stammishak "Måns Ols" uppe i Sala för att fylla våra magar med god mat. Förmoligen blir det någon form av kolhydratuppladdning, pasta skulle jag tro. Förutom jag då som är veteallergiker och alltid får mycket godare mat än alla andra! :)

  
"Måns Ols" i Sala. Förmodligen inte lika varmt när vi kommer dit i morgon.

Om man ser till tabellen så har det gått tugnt för Avesta/Brovallen i år. Tre spelade matcher, tre förluster och -74 i målskillnad. Men, här underskattar vi ingen. I handboll kan man aldrig räkna ut någonting på förhand. Det gäller att vi taggar och går in på planen med rätt inställning. Underkastelse kan leda oss i fördärvet... haha :) Jag tycker vi ska spela som vi gjorde mot Kungsängen förra helgen. Det var en grymt rolig match, med massor av mål. :) Vi ska allt visa Avesta/Brovallen vad vi går för. Hoppas att alla är lika taggade som jag!

I morgon får du dock inte lika mycket speltid som förra matchen Kryckovich! ;) 

Ha en toppenkväll nu allesammans! För min del blir det fredagsmys med god middag, idol och popcorn!
Over and out
Astrid Ånnegård


Grattis


Tänkte bara passa på att gratta
Angela på födelsedagen!
Hoppas att du haft en toppendag! =)




Äntligen

en seger för Täbys damer. Efter två raka derbyn och två raka förluster i de två inledande matcherna den här säsongen vann vi igår mot Kungsängen. Det var en otroligt skön vinst och en otroligt roligt match att (spela?) kolla på. Jag spelade inte så mycket med tanke på sjukan, men de få minutrarna Kryckan behövde vila så hoppade jag ändå in och gjorde min insats. Som jag hade hoppats innan gav veckans träningar resultat och vi sprang förbi Kungsängen flera gånger om. Det var fantastiskt att se. Kontrande kanter och en målvakt som kastade perfekt! Strålande.

Resultatet blev till slut 36-23, trots att vi hade en period i andra halvlek då vi verkligen var i botten. Men, inget som vi inte kunde jobba oss upp ifrån. I halvtid sa tränare Therese att målet var 25 kassar framåt, men vi slog det med råge och det var mycket tack vare en lysande insats av Sara Anderson. Du var grym igår Sara och hade jag fått dela ut ett pris till matchens lirare så hade det blivit till dig. =) Du bara springer och springer och springer.

Någon annan som bara springer och springer och springer är vår andra kantspelare Marie Myran Börjes. Du gjorde också en otroligt bra match. Fick spela större delen av tiden pga. andra "krasslingar" och kontrade massor. Mål, assists och ett grymt försvarspel = toppbetyg från mig!

Återigen vill jag också ge en eloge till vår keeper Lotta Sare, som trots sjukan och inga träningar den här veckan, ställde upp för sitt lag och gjorde en kanoninsats. Vad skulle vi göra utan dig? Räddade både frilägen och straffar om vartannat, trots att du som sagt "kände dig ringrostig" innan matchstart! ;)

Och en fråga till Petra bara, visst var det roligt att spela mot Kungsängen? Och vad sa dem om *hrmf* utklassningen? ;)

Vinsten igår var en riktig laginsats och jag vet att det var många på bänken som sa att de ville ha mer speltid.  Dock kan det bli så de matcher man leder stort, att ingen blir trött eftersom det går så bra och alla glömmer bort att byta. Då får man istället glädjas åt lagets vinst och ta nya tag till nästa match! Det är det jag gör. På lördag möter vi Avesta/Brovallen och då ska jag banne mig vara frisk! Haha.

Grymt bra jobbat allihopa tjejer. Nu börjar segersviten!




moahhahhhahhaa

HAHAHAHA
Moahhhahahhaaa....



Byter Benjamin från ett klipp från HippHipp =)































Puss å Kram från
myran

inför matchen mot ksk

Tidig match imorrn = 11.15 i tibble
Startar med samling i tibble kl 10 =)

Upp i ottan som gäller!

Tack å lov (!!) åker inte Hasse till Öland, utan finns där vid vår sida!
För jag vet att jag iaf lätt skulle glömma fylla vattenflaskan, oroa mig över bananer
och framförallt sakna det stöd och trygghet han ger!
<3

Strunt samma...
Vidare till det jag skulle skriva i detta inlägg.
Nämligen att visa er läsare vad vi tränat på hela veckan
( speciellt Lisa, som av någon anledning ska "jobba" imorrn )

Detta gör vi varje morgon!




Så imorgon kommer vi vara smidigare än nånsin! =)



Jag menar... att vi kört samma träningsprogram som denna kille,sen vi va små - ja, det vet ju alla redan...
Så nu måste vi träna upp smidigheten!

/>

Ses imorn, pigga och glada!


Sjuk

igen... Det här året har jag varit sjuk mest hela tiden. Enda sedan jag kom hem från Uruguay med en bakterie i magen har jag inte fått vara helt frisk en endaste gång. Först var det ju magen som krånglade och jag åkte ut och in på akuten med jämna mellanrum, men det konstaterades aldrig vad det var för fel. Ungefär tre veckor senare fick jag ont i höften/bäckenet och smärtan satte sig senare även i bröstrygg och fötter. Till doktorn fram och tillbaka, hit och dit i ytterligare några veckor innan reumatologen gav mig diagnosen "Reaktiv Artrit". Detta var alltså en reaktion på den bakterie jag hade i magen när jag kom hem från Uruguay.
Det går inte att göra någonting åt denna "sjukdom" utan det är bara att vänta, vänta och vänta. Doktorn sa att det kunde ta ett halvår upp till ett år innan det skulle gå över. Idag har jag ätit smärtstillande i sju månader och det är långt kvar innan det går över. Smärtan i höften är så gott som borta men fötterna känner jag av titt som tätt. Det är tabletterna som gör att jag kan träna som vanligt idag, men slutar jag med dem kommer smärtan tillbaka.

Nu var det iofs inte denna sjukdom jag tänkte på just idag. Nej, i tisdags började jag känna mig lite krasslig och dum som jag är, spelade jag match med juniorerna då. Sen var det ju träning i onsdags och även om jag tog det lugnt på träningen så blev det mycket värre på torsdagen. idag känner jag mig ganska dålig faktiskt, och jag får se hur det känns i morgon inför matchen!!!
Min reaktiva artrit försämrar mitt immunfölrsvar och därför är jag sjuk, förkyld, så ofta nu för tiden. Det suger rent sagt. Jag hatar det...

Aja, nog om mig nu. Som sagt så är det match i morgon. Hemma i Tibble tar vi oss an Kungsängen och det ska bli grymt roligt. På träningarna i veckan har vi övat mycket på att springa. Så självklart ska vi springa förbi Kungsängen. Det kommer sitta fin fint med en vinst i morgon. Tagga tjejer!!!

Varför inte starta lördagen med att komma ner och hejja på Täbys damer??
Lördagen den 10:e oktober.  11. 15 i Tibble, CC

Välkomna!


// Astrid Å # 13

Besviken

Fan, jag är så jäkla besviken. Det blev förlust med tre bollar, igen. Båda derbyna har slutat med tremåls-förluster och det är så trist. Dock är jag så otroligt mycket mer besviken idag än jag var efter förlusten mot Åkersberga. Då kändes det som att vi vunnit trots förlusten, men idag, att förlora mot Vallentuna, ne jag är arg. Jag tycker att vi spelade en bra match och vi gick ut starkt i början. Det blev lite svårare när Vallentuna bytte målvakt och de kom ikapp. Vi spelade lika under större delen av matchen sen och det är så förbannat surt att falla på målsnöret. Jag brukar inte vara den som klagar på domaren, men just idag vet jag inte. Vi fick utvisning på utvisning och jag kan säkert säga att alla dom inte var rättvisa... men men. Bara att bryta ihop och gå vidare.

Som sagt tyckte jag att vi spelade en väldigt bra match idag. Det var roligt att spela, men självklart har vi våra dippar då vi tappar väldigt många bollar och missar avslut. Vi måste nog träna mer på att värdera våra lägen...
Jag vill ge en eloge till Lotta som var fantastiskt bra bakåt. Räddade flera frilägen och straffar. Du är GRYM Lotta!
Samtidigt tycker jag att vi alla gjorde bra ifrån oss idag, jag är en stolt medspelare, även om det inte räckte hela vägen.

Roligt att:
Lollo tar för sig på planen. Det är bara att fortsätta, när du kommer i fart och skjuter är du grym.
Petra fick göra matchdebut i Täby-tröjan. Det känns otroligt bra att ha dig med i laget, du är så stark!! Keep going!
Lisen Lesse börjat spela igen efter uppehållet. Du är alltid en kämpe!
Angela också kämpar och sliter i Täby-tröjan. =)
Therese har orken att coacha oss tjejer medan hon själv är på planen och fokuserar på sitt eget spel.
Marie orkar spela matchen, trots sjukan. Du ger aldrig upp och det är sjukt (bra) att du tar dig förbi tre spelare och gör mål. :)
Kryckans och mitt samarbete gav fina resultat, både bakåt och framåt.
Lotta är så fantastiskt bra i mål :)
Jennie tar ansvar och har så mycket spring i benen i uppspelen.
Sussie gör det som hon gör bäst. Hoppar upp och skjuter mål, mål och mål.
Jojjo också är tillbaka på banan igen efter sitt lilla uppehåll. Det är bara att fortsätta som du gör, för du gör det så bra.
Hasse alltid ställer upp, fixar och trixar, sköter allt det materiella, samt peppar under match. TACK!!!


Kom ihåg att vi uppnådde vårt mål inför matchen idag tjejer, det är bra gjort. Nästa vecka är det Kungsängen som väntar, vilket blir säsongens första vinst. Visst Petra? ;)

// En något besviken men samtidigt positiv inställd (inför säsongen) Astrid Ånnegård #13


Snart är det dags

Om tre timmar smäller det. Tre timmar till matchstart mot Vallentuna i Vallentuna. Kom och hejja!!!

Derby =)

2a seriematchen och 2a raka derbyt!
Kan det bli mycket bättre?

16.00 i vallentuna

Derbynerver

Derbynerverna börjar sakta smyga sig på såhär på fredagkvällen... Imorgon smäller det. Det blir plattfall för Vallentuna och segern går till oss, såklart! Det ska bli så otroligt roligt att få spela match igen. Jag har satt upp mitt eget mål för matchen imorgon, men det är viktigt att alla andra gör det också. Om alla uppnår sina egna mål så vinner vi matchen, utan tvekan.
Ladda nu gärnet inför morgondagen och ta det lugnt ikväll... Eller? :)
// Spelsugen

RSS 2.0