Åter till Gojibären!

För er som inte orkar gå in på hemsidan så kopierar jag lite info därifrån!

 
Forskningar har visat att GoQiTM Wolfberry innehåller
  • 11 livsnödvändiga mineraler
  • 22 spårämnen
  • 18 aminosyror
  • 6 livsnödvändiga vitaminer
  • 8 polysackarider och 6 monosackarider
  • 5 fleromättade fettsyror inkl. omega 3 och omega 6
  • Beta-sitosterol och andra phytosteroler
  • 5 karotenoider inkl. beta-karoten, zeaxantin, lutein, lycopene och beta-kryptoxantin
  • Mängder av fenolpigment, vilka är associerade med antioxidanta egenskaper

Effekter enligt TCM

Traditionellt användes wolfberry för att bota och lindra inflammationer, hudirritationer, näsblod och värk och smärta. Forskningsgrupper, som har studerat wolfberry för dess näringsmässiga och medicinska användningsområden, styrker de gamla erfarenheterna från den traditionella kinesiska medicinen att bären hjälper till att bibehålla ett gott immunförsvar och en god hälsa. Bären gynnar leverns funktioner och påverkar blodtryck och blodsockernivåerna positivt enligt TCM. Enligt Traditionell Kinesisk Medicin, används bäret också till följande:  

1.      Enligt TCM har bäret en närande egenskap till blodet, 
         stärker Yin energi i njurarna och därav berikar Yin energi i levern. 
         Har en kylande effekt på kroppen.
2.      Diabetes
3.      Stimulerar östrogen
4.      Minskar blodsockret
5.      Sänker högt blodtryck
6.      Förbättrar minnet
7.      Balanserar testosteron
8.      Motverkar tuberkulossjukdomen

Kvällens träning

Träningen idag var jobbig, men rolig. En del fys, men även mycket fokus på våra kombinationer. Dock var olyckan framme och jag var tvungen att avbryta träningen efter dryga timmen... Det var rätt trist, men för er som hann bli lite småoroliga kan jag meddela att det bara var en sträckning i vänster ljumske. Niklas sa att det inte borde ta så lång tid att läka, så jag är snart på banan igen! Kommer ner i morrn och ser hur det känns i alla fall...

Och ÄNTLIGEN är affischerna printade och klara, så nu är det bara ge sig ut i Täby och affischera!  



På träningen blev jag också frågad om de jättenyttiga bären jag äter, så dagens länktips blir:

http://www.goqi.se/productshow.asp?id=5&bgcolor=1
Läs och begrunda! =)

Natti Natti
/ AÅ #13

VISIONER

Under vår Kick Off för nån vecka sen, visades det upp ett bildspel...
Ett bildspel med information till spelarna

I bildspelet fanns även några av alla våra visioner vi har!
Mycket håller vi på att ordna!

-Match affich , KLAR!!! Tack vare Astrids pojkvän Daniel
-Match program, PÅ GÅNG
-Musik på matcherna, PÅ GÅNG...se nedan!
-Speaker......
-Sponsorer...Många på gång, men fler behövs!!


JA, nu är det upp till kamp...
Vårt smarta drag att fixa speaker till matcherna, vart det inge gensvar på...
Nu går vi ut i bloggen...

FINNS DET NÅGON SOM KAN TÄNKA SIG STÄLLA UPP SOM SPEAKER UNDER VÅRA HEMMA MATCHER??
- det handlar om 11 tillfällen, fördelade på höst 2008, och vår 2009....


Vi säker även volontärer som kan sköta musiken...
Kanske någon av ALLA underbara spelare i Täby HBK??.....


Hör och kolla med alla!

Vi hörs // Marie


Träning fredag = Egen träning...

... då tränar vi på detta..!


Tisdagens träning

I går var det träning. Synd bara att det var så dålig uppslutning då. Åtta aktiva spelare var på plats, två på läktarn och inhoppande tränare Therese så klart! Minihandboll, linjeträning och kontringar var det som stod på programmet i alla fall, men utan målvakt är det aldrig samma sak att träna...

Ha en bra helg allihopa så ses vi på måndag igen. Pigga och glada för en ny handbollsvecka! ;D

// AÅ #13

Här har ni lite att bita i..!


I Hammarbys herrlag finns det spelare som har PMS- guld..! Det ni.:!

(Ursäkta min tråkiga humor så här på måndagskvällen..! =)

http://www.hammarbyhandboll.se/herrar/truppen/
(Jimmy Karlsson)

Saxat från Hedemoras hemsida

Hedemora-damerna orkade hänga med i 40 min mot tunga Täby HBK....

 
 
 

Det var jämnt i 40 minuter i seriepremiären i Vasahallen, då Hedemoras damer mötte Täby HBK på söndagen......

Det var ett rutinerat bortalag, som spelade lugnt och metodiskt, och nyttjade sitt fysiska övertag, som man hade mot hemmalaget.

Efter 14-16 i halvtid, så öppnade Täby med att göra 1-5, och då kunde inte hemma-tjejerna komma ifatt, utan började kasta bort bollar och göra tekniska fel i jakten på att jaga ikapp i målprotokollet. Närmare än 17-21 kommer man inte, utan gästerna tar till vara på hemmalagets misstag, och vinner stabilt med 20 - 31.......



Det var som sagt ett rutinerat bortalag, som Hedemora mötte i premiären. De flesta i truppen var födda på 70-talet och tidigt 80-tal, så rutinen fanns i laget, och framförallt syntes det i gästernas försvars-spel, som blev väldigt svårforcerat i andra halvlek för hemmalaget.

En rutinerad målvakt i Lotta Sare, och en stabil målskytt i Susanne Thörnblom med 10 mål var topparna i ett jämnt lag som hade hela 10 målskyttar i laget.....

Hemmalaget då?

Naturligtvis hittar vi ljusglimtar även där, framförallt i första halvlek, som såg mycket bra ut. Ann-Louise Karlsson blev bästa mål-skytt med 8 mål, men tappade lite i spelet när hon blev trött och började göra tekniska fel och svåra passningar till kompisarna. Angélica Persson & Emma Schmidt-Lyhrberg, svarade även dem för en stabil insats, med det känns fortfarande som man inte hittat rätt med framförallt Emmas spel framåt. Det mesta i anfallsväg händer fortfarande på vänster-sidan, trots att man förfogar över en bra vänsterskytt, men förhoppningsvis så blir detta bättre, ju mer man får spela ihop sig i laget......

Bland kantspelarna så hittar vi glädjande 2 mål på Moa Hedström, som blir bättre & bättre efter sin långa skade-period. För linjespelarna var det tufft idag, då gästerna hade ett stabilt mittförsvar, som var tunga att spärra bort......

Resultat:

IFK Hedemora - Täby HBK     20 - 31 ( 14-16 )


Mål IFK:  Ann-Louise Karlsson 8, Angélica Persson 3, Emma Schmidt-Lyhrberg 3, Malin Lisselerks 2, Moa Hedström 2, Anki Lindgren 1, Cecilia Nordin 1,


Mål Täby:  Susanne Thörnblom 10, Teresia Lind 4, Marie Börjes 3, Kristina van Harbou 3, Johanna Wenngren 3, Carina Gentzel 2, Astrid Ånnegård 2, Jennie Malmborg 2, Therese Börjes 1, Matilda Johansson 1,


Utvisningar:  IFK  3 x 2 min, Täby 3 x 2 min,


Matchens Lirare:  Emma Schmidt Lyhrberg, IFK    Susanne Thörnblom, Täby HBK


Domare:  Joakim Ågren, Ludvika, Jonas Palmkvist Smedjebacken.....


Publik:  40 pers


ont i kroppen =)

Go morgon!

Kom knappt ur sängen i morse... min nacke KILLS me... och min kropp...ja, inga kommentarer...
ONT gör det iaf

Men jag är glad iaf... För tanken på gårdagen vinst sitter i!

Vilket LAG vi är! =) Helt underbart å spela med er!!

Det känns som om jag gjorde alla 31 målen alldeles själv! För igår va vi ett lag
Grymt!

Ses ikväll

// Marie #21

Det officiella Referatet

-SMAKSTART !!!
Det blev en bra start för Damlaget på 08/09:s seriespel för i premiären borta i Wasahallen mot Hedemora blev det stor seger med 20-31 (14-16)...supernice!
 
Försvarsspelet och målvaktsspelet var matchen rakt igenom nyckeln till vinsten där mitt-blocket med rutin,smartness och entusiasm oftast pulveriserade Hedemoras anfallssförsök. Astrid Ånnegård..Astrid,Astrid..är redan nu i Sussie Thörnblomklass ..och det vill inte säga lite de! ..för med 2st. sådana klippor som 2:or i försvarsspelet tillsammans med 3:orna som oftast i Tessy Lind och Kristina von Harbou gör ett aggressivt jobb..jaa då " e re stängt"!! Det blir inte ett dugg sämre av att sedan målvakten Lotta Sare är stabil,trygg och smart mellan stolparna..näärå de känns som om uppställda försvaret är nästa ..kontringschans..
 
Offensivt då..jaa 31 mål talar...och här är vi mycket bra så länge vi håller oss till våran spelidé..men dipparna kommer som brevet på posten när "vi lutar oss tillbaka" och tror vi kontroll utan att hålla linjerna eller gå på 100% individuellt(bekvämlighet?) vilket även hände i denna match ..segersiffrorna till trots.
 
Dock ska faktiskt alla..just det alla i laget få med beröm godkännt med plus-tecken för M9:orna Tessy Lind och Johanna Wenngren som glimrade värre i stora stunder och var bättre än tidigare med både viktiga assists och i målskyttet...BRA!
 
Sussie Thörnblom är och ska vara vår bästa distansskytt och så var det också då hon blev 10-målsskytt och fick bästpåplanpriset och vi noterar bl.a. 100%ig på straffarna.
 
Vi hade också 2 st. comebackande syskon där Marie Börjes just nu får och tar det större ansvaret och där Therese Börjes sakta men säkert kommer närmare mer speltid efter tuff skadeperiod.
Jennie Malmborg tillexempel skjuter 3 skott och gör 2 mål på dessa skott..de snackar man inte bort... Mathilda Johansson fixar en straff och gör ett linjemål...Carina Gentzel hade mest oflyt i laget men gör ändå 2 kassar trots stolpar ut eller kanonräddningar av deras målis på just hennes skott där hon gör allt rätt i satsningarna men "bolluschlingen" inte vill gå in..men men med fortsatt sådana satsningar kommer det säkert bli annorlunda nästa match vilket är lika med succé.
 
Slutligen i matchslutet släpptes en målvaktsdebutant in i matchen då Sandra Berg klev in mellan stolparna några få minuter från slutet och hann med att rädda 4 st. kvalificerade skott ..jaa faktiskt höll hon nollan vilket är lika med 100% enligt matematikstuderande Sandra...snyggt jobbat!!!
 
Målskyttar mot Hedemora: Sussie Thörnblom 10, Tessy Lind 4, Johanna Wenngren 3, Marie Börjes 3, Kristina von Harbou 3, Jennie Malmborg 2, Astrid Ånnegård 2, Carina Gentzel 2, Mathilda Johansson 1 och Therese Börjes 1.
 
-Vilket bortaspöke???

Mera Bilder från dagen..

...men vi börjar med dagens referat från coachen.. Något ytterligare behövs inte.. eller?








Kolla lagets schysstaste Chicken- legs!



Hedemora- raggare i Epa- traktorn..



Har man spelat bra får man godis!



Ja, så va det ju det där med One Tree Hill...

Se själva! (OBS! Spoiler alert!)


Jaja, Ses i morgon!

Bortaspöket dödat

Redan i seriepremiären på bortaplan tog vi död på förra årets bortaspöke, och det känns helt fantastiskt bra. Slutresultatet blev 31-20 till Glada Täby efter 16-14 i halvtid. Det var en riktigt rolig match, roligaste matchen jag spelat på mycket mycket länge, JAG ÄLSKAR DENNA SPORT :D, framförallt när vi vinner!!!

I bussen på vägen hem lånade jag och Tessy Myrans dator och kollade ytterligare 2 avsnitt av One Tree hill. Ska jag vara ärlig så grät jag nog större delen av hemresan, det var ju så sorgligt. Alla tyckte förmodligen att jag var koko när jag satt där och snyftade (eller rättare sagt grät massor, i alla fall i slutet) men den bjuder jag på. Det var ju så sorgligt! Och ni tjejer vet ju det vid det här laget att jag gråter väligt lätt av emotionella filmer...

När jag kom hem vid halv åtta åt jag mammas Älgfärsbullar med sås, potatis och rårörda lingon. Det var smaskens.
( Kanske mycket godare än er Donkenmat!?! )

Jag är helt slut efter matchen och det ska bli riktigt skönt att få krypa ner i sängen snart.

Sen är det träning i morrn igen...

Simma lugnt!
/ AÅ

Matchbilder

Nu är vi hemma igen... En otroligt skön seger så resan gick lätt!
Vi stannade kvar i Hedemora och åt på Gyllena Måsen
Sen bar det av!
Här kommer lite bilder igen =) ENJOY







1a samlingen i Hedemora

Ombyte till matchkläder

Lite sol innan matchen e aldrig fel<3


På promenad innan matchen


Haha Astrid å Mimmi


Uppvärmning


Taktik








....nu går det segt....
så jag lovar att fortsätta imorrn igen!

// Myran #21

Eftersnack


Hemma igen, alltid lika skönt att komma hem, trots att dagens resa bara var ett par dagar. Jag känner hur stelheten börjar krypa på, det blir jobbigare och jobbigare att ta sig ur soffan.. =)
Dagens match var en riktigt bra en.. En rätt jämn första halvlek följdes av en trevande inledning där inget av lagen lyckades få in bollen..Skönt iaf att när måltorkan sprack, så var det vi som gjorde det.. 15- 6 i andra halvlek säger väl allt..!


Skönt också att se att borta-spöket, som följde oss hela förra säsongen ( endast 1 bortavinst) inte var med oss i dag.. detta innebär ju tangerat rekord, allt kan bara bli bättre än förra säsongen..!


Hur gick det för mig då?
Ja, jag kan ju inte skryta med att det var en utav mina bästa matcher i karriären.. Jag blir så förbannand på mig själv när det inte går som jag vill... Att de få minuterna jag får spela inte alls når upp till den nivån jag vill spela på.. Antar att det är en av nackdelarna med att känna som att jag inte har varit borta från handbollen även om jag inte spelat.. Jag vill in och prestera och vara bra! Men det kommer! Jag kämpar på!

Betyg på dagens händelser:

Maten: 4 / 5
Bilunderhållning: 5/5 (Benjamin!)
Vädret: 5/5
Promenaden: 4/5, lagom lång, dock lite stressig
Musiken i hallen: 3/5, gammal musik dock bättre än i Sigtuna för x antal år sen
Matcharrangemang i övrigt: 1/5, fanns inte.. + till den snygga matchaffischen samt trevligt mottagande..!
Matchen i sig: 4/5, vinst med 11 mål måste väl ändå ses som godkänt?!
Egen prestation: 2/5 ingen övrig kommentar..
Domarna: 3/5 faktiskt helt okej för att vara borta- domare (inte för att vi i Täby "äger" några hemma-domare). + till domaren som var en blandning av Benjamin och Kim Källström, mest för den sakens skull
Duscharna: 2/5, nja..

I övrigt noterades:
- Att kön till Lappens såg väldans lång ut, men gick fortare än väntat
- Att det finns väldigt många raggare i Hedemora.. Vi såg deras PIMP.. + alla andra..
- Att One Tree Hills senaste avsnitt var sorgligare än väntat
- Att Sandras mattebok är bra till mer än bara matte.. Ha ihjäl getingar
- Att Brynäs vann, Avesta / Brovallen torskade och Hasse Börjes är nominerad till Dalarnas idrottsprofilpriset
- Att våra "chefer" inte är läskunniga utan matade Hedemoras mördarkråkor med pommes..
- Att Lidl i Hedemora hade stängt..
- Att det finns "Waynes coffee" i Hedemora.. Dock också stängt..
- Att Sussie blev matchens lirare.. Pris: okänt
- Att det är härligt med publik hemifrån, både på plats och via datorn!
- Att det är träning i morgon.. Fan, vi är ju redan trötta på varandra (Citat: Astrid)
- Att det ska bli skönt att sova snart..!

Tabellen efter första omgången.. Ser bra ut!

TABELLSP VOF+/-P+/-
1. Sthlmspolisens IF110024 - 11213
2. Täby HBK110031 - 20211
3. Arbrå HK110031 - 21210
4. Åkersberga HK110032 - 2329
5. Rosersbergs IK110021 - 1922
6. HK MittDalarna110021 - 2021
7. Avesta Brovallen HK100120 - 210-1
8. HF SIF100119 - 210-2
9. Enköpings HF100123 - 320-9
10. Vallentuna HK100121 - 310-10
11. IFK Hedemora100120 - 310-11
12. Kungsängens SK100111 - 240-13


Återkommer med bilder!
/#7

Live- rapportering från Hedemora- Täby, damer division 2

Här kan du följa matchen mellan Hedemora och Täby, säsongspremiären i årets division 2-serie.


Matchstart: 14.30

Start 6:an:


Marie - Sussi - Tessy - Kryckan - Carina - Astrid

Målet vaktas av Lotta

Läktar tipset:
23 - 27
21 - 24

Vad tippar du?

Klacken på läktaren och matchen startar...

HEDEMORA - TÄBY

Lotta räddar första skottet
0 - 1 Sussie
Lotta räddar andra men straff efter 1.12
1 - 1
1 -2 Tessy
2 - 2
2 - 3 Sussie
3 - 3
3 -4 Marie på retur av Tessys skott

7:e minuten och Täby har bollen...

4 - 4
5 - 4
Lotta gör en kanon räddning...Täbys boll...
5 - 5 Jojjo
6 -5 på en retur
6 - 6 Jojjo
6 - 7 Jojjo slår till igen...
7 - 7
7 - 8 Täby tar åter ledningen genom Sussie
Täby har bollen..
7 - 9 Kryckan presenterar sig

15.e minuten

7 - 10 Sussie
Straff för hedemora i 16:e och Therese utvisad
8 - 10
9 - 10
9 - 11 Sussie
Lotta gör sitt i målet och räddar åter igen!
Täby är fulltagna
9 - 12 Tessy
Stegfel av Hedemora och Täbys boll...

20:e minuten

Nr 10 i Hedemora gult kort
Täby kontrar och...
9 - 14 Jennie
Hedemora begär timeout

Klacken håller sig lugn än så länge...spelet  är åter igång...
10 - 14
11 - 14
11 - 15 Sussie i mål via Hedemora händer
12 - 15
Täby begär timeout

25:e minuten vi börjar närma oss slutet  på första...

13 - 15
Täby försvarar bra kontrar och får straff 27.44
13 - 16 Sussie på straffen
14 - 16

Sista minuten och Täby har bollen...

Läktar kommentar... Äähh... är det här fia med knuff lr...mamma börjes har presenterat sig :)

Slut på första perioden Täby leder med 14 - 16


Lagen är inne för snack och lite vila...
Täbys hejjarklack ( Carinas kille med två kompisar samt Åsa och Niklas ) sitter och putsar på pompomsen inför 2:a halvlek. 
Lagen är på plats igen och domarna blåser för spel.
Dags för andra halvleken:

HEDEMORA - TÄBY

14 - 16 när vi startar andra
Spelet går fram och tillbaka, lagen byter bollen med varandra...
Tessy får ett slag i ansiktet och spelet avbryts kort. 
14 -17 Marie kastar sig in från kanten och trycker in bollen efter 5 min spel
14 - 18 Carina
14 - 19 Kryckan 
Hedemora jobbar hårt för att göra sitt första mål i andra halvlek men Täby har ett starkt försvar
Kryckan utvisad 8.46 och Hedemora får straff
15 - 19 på straff
15 - 20 Marie
Täby fulltagna...
15 - 21 Sussie framspelad av Marie
Astrid får efter 12.42 sätta sig o vila 2 min och Täby spelar med 5 på plan
Täby får handen upp och blir tvungna och avsluta dock utanför
Täby återtar bollen och spelar riktigt bra. Efter 15 min spel in i andra har Hedemora enbart nätat 1 gång...
16 - 21

17e spel minuten

17 - 21
Hedemora tar igen på Täby med tufft fullt spel de börjar dessutom punktmarkerar Sussie
17 - 22 Kryckan

Nu återstår 10 min spel av matcen och kryckan fixar straff åt Täby som Sussie ställer upp för att skjuta
17 - 23 Sussie sätter straffen
17 - 24 Carina på en snabb kontring

21:a minuten och Hedemora tar timeout...

18 - 24 efter att spelet återupptagits
18 - 25 Jennie från kanten
Efter 22.15 får Hedemora utvisning
18 - 26 Tessy
Täby har även valt att punktmarkera spelare 23 i Hedemora
Lotta räddar bollen och täby kontrar och via ett snabbt skott
18 - 27 Astrid

Nu går vi in på de sista 5 min av matchen...

18 - 28 Återigen Astrid
19 - 28
Täby klacken skriker ut att det nu är 10 måls ledning efter
19 - 29 Sussie
20 - 29

Sandra, Täbys andremålvakt får kliva in de sista 3 min.
Sandra räddar första!
Hedemora får utvisning
Tess blir ned dragen och de får ytterliggare en utvisning och straff för täby.
20 - 30 Sussie
Sandra räddar igen!
20 - 31 Tess gör sitt första mål för matchen

Sandra får stå för sista räddningen, tre av tre!

Matchen är slut och Täby vinner
20 - 31 !

Täby passar på att tacka klacken och vi från Täby HBK media tackar för oss med att gratta Täbys damer till vinst i årets första seriematchen mot Hedemora på bortaplan!


Nu väntar nedjogg och ett kortare snack innan vi sätter oss i minibussarna för resa hem med två pinnar i bagaget och väldigt glada miner!


EXTRA, EXTRA...

Efter 22 år upptäcker Marie att svett även finns på rumpan! Vilket hon gör en snabb undersökning på och inser att även andra i laget svettas på andra ställen än under armarna...
Vi återkommer med denna disskution och upptäckt. Nästa steg är kanske en rumpdeo!

Vi inväntar kommentar från allas våran Marie senare under kvällen ;)


SENARE IKVÄLL:

Läs spelarnas egna inlägg och kommentarer från matchen.


Lunch på Måns-Ols i Sala



På väg till maten



-Carina, hur är läget i andra bussen??
- Jo, den är harmonisk! Vi har läst alla tidningar som Sussie hade med sig, och sen så önskar sig Kryckan en "Senap & Ketchup Pistol" i present!.... Så harmoni helt enkelt!


Kryckan, vill du förklara vad en Senap & Ketchup Pistol är för något??


På Måns-Ols blev vi serverade en härlig Pasta Carbonara
MUMS FILLIBABBA



Lotta strechar käkarna inför maten



Jennie mumsar i sig


LILL-TUREN KOMMER SIST
Cheferna får vänta på sin mat!


Astrid och jag va mätta & glada!
Nu sitter Astrid och gråter till O T H, och jag sitter å skriver!


Detta blir nog det sista inlägget nu innan matchen!
Vi åkte precis förbi stora Dalahästen i Avesta, så nu är det inte så långt kvar!

14.30 börjar matchen, och LIVE Update här på bloggen är det som gäller!! =)

Hoppas alla håller tummarna för oss där hemma!


Kramar från oss i damlaget!

// Myran #21



dags att lära känna

Vi laddade inför seriestarten redan förra helgen, med en träningsmatch mot Gustavsberg och sedan KICK OFF / Lagkväll
ute på Skåvsjöholm! En lyckad dag! =)

Väl under denna dag körde vi en rolig lek:
Alla skulle skriva upp 6 st påståenden om oss själva.
Sedan delades vi upp i 2st lag och skulle då pussla ihop påstendena med rätt person.
Hmm, någon som förstod vad jag just skrev?
Jaja.... Det va iaf för att se hur bra vi egentligen känner varandra!
Alla hade förstått uppgiften utan Gävle-Tessy, som skrev 6 ord om sig själv! =)
Vi andra hade skrivit meningar! Men det gick bra ändå! =)

Det visade sig att de vi kände minst är mystiska Therese Börjes och Junioren Astrid Ånnegård
Så nu tänkte jag att det är bäst att vi lär känna dom lite bättre!


THERESE BÖRJES

Jag fick en chock när jag upptäckte att jag fyllde 25 i somras och då alltså inte längre var 22.. Annars så har jag precis kommit tillbaka från skada, en axeloperation som var sista utvägen efter att jag dragit axeln ur led tre gånger på ett halvår. Nu kämpar jag varenda träning så mycket jag förmå att hinna ikapp med allt: kondition, snabbhet, styrka, spänst och allt sånt tråkigt men också psykiskt, att våga komma tillbaka till mitt spel, aggresivt och utan rädsla. Inte det lättaste!

Annars så har jag varit bnan jag kom bevandrad i handbollsstockholm. Lämnade täby när jag var 12 för att spela i Sleipner, några utav de roligaste handbollsåren! Efter det var jag på besök i fiendeland, Vallentuna innan jag kom tillbaka till Täby som spelare. Under åren har jag också tränat x antal lag i Täby: P-85, P-90, Damjuniorerna, Damlaget och nu Handbollsskolan tillsammans med Mimmi. Kändes som ett natruligt steg..! =)



ASTRID ÅNNEGÅRD

-kollar på One Tree Hill, och har inte tid just nu-
Vi får återkomma helt enkelt!

Nu är vi på väg!

Hej alla handbollsvänner!

Samlingen va 09.45 i tibblehallen





Nu sitter vi alla i 2 minibussar på väg upp mot Dalarna!
Next stopp är Måns-Ols där vi ska stanna för välbehövlig lunch!

(bilder kommer!)

Som vanligt sitter jag bredvid chaufför Mamma-Åsa, och vi har den lugna bussen!
Fick "dock" pratkvarnen Tessy i bussen pga åksjuka....
Och fick även junisen Astrid som pratar massor pga nervositet!


-Astrid och Tessy-

Men annars sitter dom värsta i den andra bussen! =)

Så här är det lugnt å skönt!! =)

Love//Myran #21


Oscar är redo!



Oscar är packad och klar och nu ska jag sova..!
Lite nervöst är det, känner hur det pirrar i magen..!

Vallentuna torskade med 10 mål mot Arbrå..
I morgon spelar resten av serien, spännande att se vart alla står!

Återkommer i morgon!
/ #7

Damlagets försäsong

Lite bilder från slutet av förra säsongen och början på denna..!



Fysträning i Skarpäng.. Snabba fötter!



Rygglyft. Upp.. och... ner...



Stockholm Marathon..! Många påsar..



Eken Cup, lördagens sista match mot Vallentuna väntar.. Ute.. Regnar det.. Men vi är glada ändå!



Cheferna filosoferar.. Vart e kaffet?



Uppvärmning i bastuhallen aka Skärholmshallen, DM- match mot Tyresö



DM- match mot Lidningö. Det sägs att denna match aldrig spelats..



Kick- Off på Skåvan..! Fler bilder samt referat från kvällen kommer!



Mer från kick- off- kvällen på Skåvan..!



Stockholm Halvmarathon.. Ösregn, trafikerad gata, mycket roligt!

UPPVÄRMNING IMORRN

Se och lär, detta ska vi göra imorrn innan matchen! =0) // Myran



Respekt!


Det gäller att ha god hand med domarna..!



(nej, han slår inte domaren... Bilden är bara tagen i "rätt" ögonblick under en förklaring till en situtation i matchen..!)

Nu kan ni lättare hänga med i allt som skrivs i damlagsbloggen!


Tabellen inför seriepremiären


TABELLSP VOF+/-P+/-
1. Arbrå HK00000 - 000
2. Avesta Brovallen HK00000 - 000
3. Enköpings HF00000 - 000
4. HF SIF00000 - 000
5. HK MittDalarna00000 - 000
6. IFK Hedemora00000 - 000
7. Kungsängens SK00000 - 000
8. Rosersbergs IK00000 - 000
9. Sthlmspolisens IF00000 - 000
10. Täby HBK00000 - 000
11. Vallentuna HK00000 - 000
12. Åkersberga HK00000 - 000



Dagens match: Arbrå- Vallentuna 13.45

Mitt tips:

Tuff start för Vallentuna, samma som vi hade förra året. Kan inte sluta med annat än vinst för.. Arbrå! Något annat skulle verkligen förvåna mig.. Arbrå är i mina ögon tippade till topp- placeringarna i årets serie, tillsammans med Polisen.
Men, allt kan hända, bollen är rund..

Dagens låttips!




Om 24 timmar bör vi snart vara framme i Hedemora.. Låt denna lilla melodi ticka i allas huvuden.. Då kan det ju inte gå dåligt, eller?

/T

Jag är CAPERIO favoriten

Fick ett mail... Nån efterlyste "Dagens Träningsoutfit"
Så jag tänkte dra mitt strå till stacken



Förlossnings skadad som jag är, älskar Modo
Så hade jag FREDAG till ära, min vackra Modo tshirt på mig idag på träningen!

På läktaren sitter Caperios tränare (en av 100 st )
Som oxp ÄLSKADE MODO!

Och vipps så va jag hans favorit! =)

Till skillnad från JOJO som gör annat för att bli favorit, och hon säger det själv!...
(=läs den senaste raden med en stoooor sked ironi !!!!!! )

Så lätt va det.... Tur att inte alla innebandy spelare hatar oss pga klistret på bollarna!



Söndag = match = min första seriematch på 1 1/2 år!!

Wish US luck

// Myran

Nerver?

Det är seriepremiär på söndag och nervositeten stiger för varje dag nu. Kommer förmodligen vara ett nervvrak då det väl är dags att spela, men så är det ju varje år...

Kvällens träning var riktigt rolig. Med 14 glada tjejer nere gavs det tillfälle att spela tvåmål. Sista chansen att finslipa spelet inför Hedemora på söndag. Det ser väldigt bra ut. Och nu måste det väl ändå vara dags att ta död på förra årets bortaspöke. Jag tycker helt enkelt att vi rivstartar med SEGER!!! :D

Nej, det är fredagkväll och det har varit en påfrestande vecka. Jag är alldeles för trött för det här!
Nu blir det sova och sedan ladda hela dagen i morgon. Måste vara på topp på söndag.

God natt på er alla!

Sista träningsveckan innan seriepreimären!


På söndag är det Seriepreimär i Damer division 2 östsvenska norra för oss i damlaget. Vi möter Hedemora borta, matchstart 14.30. En tuff start med andra ord men Jösses va kul det ska bli!

Hedemora kommer närmast från division 3 och sägs vara ett ungt och snabbt lag, hur väl det stämmer återstår att se.
Hur många av de spelare, som fanns i deras trupp förra gången vi fajtades i samma serie, som fortfarande spelar är också oklart. Hur som helst så vet vi på förhand att bortaresor är tuffa, specillt i Dalarna...

Läget i laget då?
Jorå, sista träningsveckan innan match är som det brukar, mycket folk nere och kör vilket är roligt.
Måndagens träning bestod utav finslipning av 5- spelet samt hårdskjutande kontringar, ett vasst vapen inför seriestarten..
Tisdagens träning bestod av nötning på första 6:an både i anfallsspelet samt försvarsspelet. Vi hann med mycket, trots att första 5 av våra ynka 60 minuter gick till att kolla innebandyspelarna riva sarg. Det är toppen att vi orka hålla ångan uppe trots att det är sent.

Kanske hjälper alla de goda skratt vi får då och till med det. Som Myran t ex, som hjälpsam som hon är skulle öppna en utav toalettbåsen, som då och då "självlåser" sig.
Smidigt klättrade hon över kanten från sitt bås, öppnade och gick ut till oss andra. Toppen tänkte hon, tills hon upptäckte, att hon glömt låsa upp dörren till sitt eget bås innan hon hoppade över till grannen.. =)

Nu återstår fredagens träning innan det är dags att börja ladda; för laddas ska det, ordentligt!

/T


Dagens länktips: Hedemoras hemsida



Logga (Länk - Startsidan)

Första inlägget..


En liten test bara.. mer info kommer..!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0