I morgon är det match!



Laddat!

I morgon är det dags för säsongens sista match
14.00 i Tibble CC
Ses där!

Avesta/Brovallen lördagen den 7 mars


Lotta hittar en nyckel i sin väska. Nyckeln till omklädningsrummet i Enköping.. hmm.. Det är svårt att komma ihåg en så stor träbit jämfört med nycklarna i Tibble...


Samling och förberedelser innan match.


Det enda rätta


En glad Carina


Och, för stunden, inte en lika glad Tessy ;)


Vi var bra bakåt


Stabilt såg det ut


Dock vet jag inte vad jag fick kortet för. Han sa någonting om drag i tröjan.. Vaddå?


Straffskytt Tessy


Tessan in action

Oficiell matchfotograf: Daniel Eriksson
Jag tackar och bockar så hjärtligt.

Lycka till på matchen i morgon tjejer. Jag drar till värmen. Se you!
Kramar Astrid Å


Snart bär det av

I går var det min sista träning innan jag tar ett litet uppehåll på sådär en två veckor och åker till värmen i Uruguay istället. Det känns okej att åka nu efter att kontraktet i div. 2 är säkrat. Vinsten mot Avesta/Brovallen i lördags satt fint, mycket fint. Och beröm till alla tjejer i laget, efter en något kaotisk säsong så har vi ryckt upp oss på slutet och visat att vi faktikst kan. Med en så pass tunn trupp så är det enormt bra jobbat. Stort GRATTIS till alla! Vi har kämpat mycket bra.
Se till att göra ert bästa uppe mot Arbrå på Lördag och sen blir det storvinst hemma mot Hedemora, eller hur?

Träningen igår var inte så himla fartfyld. Jag kan bara prata för mig själv, men jag vet att många håller med mig då jag säger att det kändes tugnt i kroppen, och framförallt benen. Men det var en rolig träning ändå och jag var ju den första som vann cykeln också, så jag var nöjd.. haha. Det där förstår bara de som var nere på träningen. =)

Nu har jag precis laddat in bilderna från kameran på datorn för att kunna fota mycet nere i Uruguay, så nu kommer det ett litet axplock av bilder från de senaste matcherna. Hoppas ni blir nöjda, ni som har frågat efter dem!


Matchen mot HK Mittdalarna


På promenad i vintersolen


En taggad Kryck


En glad Therese


Som yngst i laget har jag förmånen att ha en egen frisör. Tack Therese =)


En glad Lotta


Nej, oj vad segt det gick. Bilder från matchen mot Avesta/Brovallen kommer i morgon istället! Puss och Kram
// Astrid Ånnegård #13



Ja, vi klarade det!

Det var en fruktansvärd lättnad igår när jag stod och tackade Avesta efter matchen och det stod klart att vi på egen hand klarat av att fixa kontraktet till nästa år.
För första gången på länge kändes det som det borde, vi spelade bra, vi har gjort det vi skulle och framför allt bevisat för oss själva, att vi inte är så dåliga som resultaten visat. Många utav er som sett oss spela vet att det inte är samma lag som spelat vissa matcher. Det är inte samma glädje, självförtroende och vilja som det varit.
De senaste omgångarna, då vi på 3 matcher tagit 5 av 6 möjliga poäng, har det varit så. Ett lag med glädje, inställning och vilja. Ett helt annat lag än det som t ex gick ut på planen mot Vallentuna och presterade..0...
Hemligheten bakom stannar som en hemlighet ett tag till..! =)

Matchen igår mot Avesta visade något som inte funnits på hela säsongen. En tro på oss. En rätt komfortabel ledning minskade sakta med säkert i andra halvlek och i ett kritiskt läge med en timeout som mönsterbrytare gick vi ut och tog tag i matchen. Vi förlitade oss på varandra, våra styrkor och vårt spel och lyckades hålla ledningen matchen ut. Ingen nervositet, inget tjafs. Bara glädje, kämparvilja och jävlar anamma! Så himla roligt!
Det är kul att spela då!

Så idag när jag var uppe i Kolstahallen för att se Rosersberg- Hedemora, så var det med en ritkigt skön känsla i kroppen. Det var redan klart. Ingen nervositet. Jag och alla andra i Täbys damlag stog där som vinnare.
 Och hur hemskt det än må låta, så är det ju faktiskt det som det går ut på. Några vinner, några förlorar....

----

Tillbaka till matchen igår. Vad är det med Avestas långa naglar? Kanske dags att se över dem. Två gånger denna säsong har jag gått ifrån en match med rivsår på halsen. Båda gångerna mot Avesta.




 

Den här gången så var det så himla mycket mer värt det!

Tack tjejer, mina underbara lagkamrater, för den här säsongen!
Trots att det återstår 2 matcher!


Vi är så jäkla bra!

#7

Referatet från Enköpingsmatchen

-SÄKRADE DAMLAGET KONTRAKTET I ENKÖPING ?
 
Efter att ha spelat oavgjort 21-21 borta mot Enköping är det nu med bara 3 matcher kvar 4 poäng och en förkrossande bättre målskillnad till Täbys favör vilket i praktiken borde räcka för att rädda kontraktet i div.2.
Teoretiskt är det inte klart men en enda förlust för Hedemora eller en enda vinst för Täby gör det även teoretiskt klart ..med 3 matcher kvar för lagen.
Lagen möts i den allra sista omgången med Täby på hemmaplan men som sagt då kan det redan vara klart ...förhoppningsvis.
 
Täby förde i stort sett matchen rakt igenom främst genom ett hårt o duktigt arbetande försvar och en sista utpost i Lotta Sares målvaktspel som vanligt var av hög klass. Tog dessutom en straff och räddade ett par givna frilägen utöver det normala ..ja kort sagt var Lotta som vanligt mycket bra.
 
Försvarsspelet har varit bra i alla de senaste matcherna vilket har givit oss många chanser i det offensiva spelet. När alla ..ja faktiskt alla jobbar hårt bakåt är vi totalt sett ett riktigt bra div.2-lag i den här serien och det gör vi nu match efter match..kanon!
 
Offensiva spelet är också kanonbra men bara ibland då man blandar rätt friskt mellan grymt bra och grymt dåligt..och bara tänk om vi fick bort det sistnämnda..men just nu tänker man bara på vilken bra kämpainsats tjejerna idag gjorde och hur viktig den här poängen man vann är...jaa..det är grymgrymt.
Säger grattis efter matchen till alla i laget för bra gjort och för att dom ...kanske...säkrade kontraktet ikväll i Enköping.
 
Teoretiskt kan man nu även "stänga till" genom att i nästa hemmamatch på lördag i Tibble ta 2 nya friska poäng och redan då vara på ointagligt säker mark..skulle sitta bra skönt !
 
Målskyttet mot Enköping:
Tessy Lind 4, Sussie Thörnblom 4 (1), Carina Gentzel 4, Sara Andersson 3, Kristina von Harbou 3, Therese Börjes 1, Emelie Berg 1 och Lotta Rådström 1

Referatet från matchen mot Avesta/Brovallen

-STORT GRATTIS till damlaget !
 
som i praktiken för egen hand och utan hjälp av andra resultat spelade hem div.2-kontraktet genom att hemma slå tillbaka Avesta/Brovallen med 30-27 (19-13). Med två matcher kvar att spela har man skaffat sig 4 poängs marginal och en förkrossande överlägsen målskillnad vilket alltså i praktiken är ointagligt och gör laget klart för div.2-spel även nästa säsong..otroligt bra!!!
Varför då da..otroligt bra..?
 
-Joo efter en säsong som inneburit alla 7 sorger och 8 bedrövelser i förberedelserna inför och under då man haft en ganska tunn trupp drabbats hårt av långa skador,av mycken sjukdom, många avhopp och inte minst extremt ofta avbokade träningstillfällen..jaa så måste man efter en dylikt söndertrasad säsong sätta lite av hjältegloria på de kvarvarande tappra spelarna och lite av en bragdstämpel på laget som klarat av att resa sig ur askan och fixa nytt kontrakt trots osannolikt stormande motvind ..jaa de e jättebra gjort !!! -Hyllar alla i och kring laget som aldrig givit upp när det sett som mörkast ut..mycke bra.
 
Dagens match då..ja den förde man från start till mål och även om man hade en svacka i andra halvlek då motståndarna bara var ett mål ifrån så berodde det mest på en radda dåliga avslut inte på att man spelade illa..nej lägena.typ frilägen o straffar ..jaa allt missades men som sagt det var starkt att bara fortrsätta nöta och på så sätt återta initiativet och mot slutet var segern ohotad.
 
Det här var en riktig lagseger där alla drog sitt till den berömda stacken inte minst att alla utespelare gjorde mål visar med önskvärd tydlighet på detta. Att Therese Börjes och Astrid Ånnegård internt utsågs till delad "matchens lirare" var absolut rätt och att tränaren hyllar Kristina von Harbou lite extra för sitt slit i det tysta både framåt o bakåt känns också rättvist.
Våran lagkapten och trygga målvakt som radat upp kanonmatcher hade idag bara "en dag på jobbet" dvs hon tog "bara" det hon skulle och det var ju säkert ovanligt för henne att vara normalt bra så som hon skämt bort oss..betyget klart godkänd för Lotta Sare som idag är jätteokej!
 
Beröm också till 9-meterslajnen med Suss,Tessy och Carina som i senaste matcherna och idag är heta värre och mycket svårstoppade när alla tre får härja fritt i motståndarförsvaret..mycket bra! Tessy blev värsta målgöraren med 8 kassar och hade nog idag en helt okej effektivitet..kanonbra!
Emelie Berg är mycket bra bakåt..stor..stark och släpper ingen över bron när fötterna är pigga. Jennie Malmborg tog mer ansvar än vanligt och hamnade både i assist och målligan..jättebra absolut!
Johanna Wenngrens rutin hade vi nytta av idag och även om träningsofliten lyste igenom lite så gjorde hon ifrån sig det man hoppades på..en kasse blev det också!
 
-Vilken stark prestation i förhållande till förutsättningarna ni visat senaste tiden -kanonkanon!!!
 
Målskyttar/Hjältar mot Avesta/Brovallen: Tessy Lind 8, Carina Gentzel 5, Sussie Thörnblom 5, Therese Börjes 4, Kristina von Harbou 2, Emelie Berg 2, Astrid Ånnegård 2, Jennie Malmborg 1 och Johanna Wenngren 1.

Täby - Avesta/Brovallen


Även om jag inte längre är en del av laget, så blir jag nog förlåten av detta gäst inlägg med lite bilder!
Bra kämpat idag!!

(ps. jag har ingen sån där braig kamera som Astrid har, så ni får leva med dålig bildkvalité...)





























Grattis till vinsten!

Kram från Marie "Myran" Börjes

RSS 2.0