Att träna in till nästa match då eller..?


Täby Smallfrogs





Referatet

-KROSS I BOTTENMÖTET !!!
 
Under det till dagens match tagna artistnamnet "Täby Smallfrogs" besegrade damlaget Kungsängen med "kross-siffrorna" 27-9 efter 14-4 i halvtid. Bara 9 st. insläppta mål känns som nytt försvarsrekord där Lotta Sare nu bättre än någonsin hade fullt upp med spika igen täby-målet ofta på kvalificerade avslut. I uteförsvaret stred vi heltaggat med primus motor Lotta Rådström på bästa täck och block-humör. Jaa bara 9 st. insläppta är mycket mycket bra!
 
Det offensiva spelet som varit ett sorgeämne fick sig en injektion i och med att efter skada nu comebackande Tessy Lind efter c:a 5 minuter in i 1:a halvlek kom in styrde o ställde så att spelet framåt började fungera allt bättre. Lägena på kanterna radades inte bara upp utan sattes dit i nätmaskorna också allt som oftast vilket varit lite blandat i de senaste seriematcherna.
 
En minst sagt viktig seger i bottenstriden som med dagens siffror och spel säkert gav både hopp och självförtroende inför fortsättningen. Större vilja och och glädje i alla spelmoment gör skillnad och i dag var det skillnad.
 
Therese Börjes startade med ett par bommar och sedan var siktet inställt då hon för dagen blev "smallfrogs" bäste målskytt med hela 7 mål på kontot ...härligt! Även Sussie Thörnblom gjorde 7 mål varav 5 st. straffar (100%!!!)...viktigt!
 
Sandra "Nollan" Berg hoppade in i målet c:a 7-8 minuter kvar och höll som vanligt rent i målet från påhälsning och storasyrran Emelie gör efter flera års uppehåll från handbollen allt bättre ifrån sig allteftersom "rosten" släpper. Måste skriva att lägena som skapas på vår vänsterkant när Emelies vänsterhand startar "rullen" ser fantastiskt bra ut och själklart är en mycket viktig del i att spelet ser och är bättre idag - kul !
 
Kristina "kryckan" von Harbou var skit-sur i halvtid efter 2 st. frilägesmissar men "betihop" och kom ut i 2:a med snygga kassar.
 
27 mål gjorda och ett betongförsvar mot Kungsängen kanske inte skrämmer så mycket men för oss var den här segern och det här spelet riktigt "najst" inför nästa match som är redan nu på torsdag borta mot Åkersberga. Då..där får vi se hur vi står oss mot ett av topplagen men den nyfunna dagsformen...spännande !
 
Målskyttet mot Kungsängen: Therese Börjes 7, Sussie Thörnblom 7 (5), Sara Andersson 3, Tessy Lind 3, Kristina von Harbou 2, Lotta Rådström 1, Astrid Ånnegård 1, Johanna Wenngren 1 (reserv), Carina Gentzel 1, Jennie Malmborg 1.

Hej, äntligen!

Nu har minstigen hittat hit!
Och det var på tiden kanske?
Jag har trots allt spelat lite och tränat lite med er hela säsongen.

Behövs presentation?
Ni får en kort.
Sandra Berg # 12
Snart 17 år, går på Gymnasiet på Åva
Målvakt,
vet inte riktigt hur jag tänkte när jag ställde mig i buren första gången.
Spelat handboll, bara i Täby, sen jag var.... kanske 6 år.
Men de lite äldre tjejerna vet att jag alltid sprunigt upp och ner i trapporna i Tibble.
På matcherna är jag hon i rött hår på bänken, än är jag inte bättre än Lotta.

Nu sitter jag och råpluggar mitt histoireprojekt, bara för att jag inte ska bli jättestressad över att spendera hela dagen i Tibble.
Förhoppningsvis belönar Leffe (eller Gud) mitt hårda arbete med några minuter i mitt lilla mål.

Juste!
Mitt mål imorgon blir att om jag spelar jag ska jag göra en räddning :D

Sandra #12

Match i morgon

Sätt upp ditt eget mål inför matchen i morgon. Fokusera och ge dig fan på att du verkligen ska uppnå ditt mål.
Det kan vara exempelvis att "jag ska aldrig sluta springa", "ingen ska komma förbi mig när jag står i försvar", "jag skall max släppa in si och så många mål" eller "jag ska göra minst x antal mål" osv osv.  

Målet för oss som lag är självklart vinst. Men jag tycker att vi ska sätta upp ett mål för hur många mål vi ska göra i morgon. Varför inte dubbelt upp mot vad vi gjorde mot Kungsängen sist? Om jag inte minns fel så gjorde vi 12 mål på bortaplan (eller var det 13?), och dubbelt upp av det blir alltså 24 (eller 26). Vi säger 25, det blir bra! MINST 25 mål mot Kunsängen i morgon alltså. Och självklart inte fler mål i baken än vad vi släppte in borta. Dvs. MAX 17 mål för Kungsängens del, det ska vi se till tjejor!

Kom igen nu hörrni!!!
"It is time for a change"

Jag har mitt mål klart! Fixa era och sen är det "fullt ös, medvetslös" som gäller på banan i morgon! TAGGA!
Natti natti // Astrid #13

Bollen är rund

Måndagens träning var tuff. Mycket springa och mycket armhävningar, men det var välbehövligt. Jag var helt slut och spyfärdig efter de sista 30 ruscherna, men det var en ganska skön känsla ändå. Bevis på att man tagit ut sig helt enkelt.

Gårdagens träning var något lugnare. Fortfarande en hel del armhävningar (för dem som inte träffade målet) men eftersom vi hade målvakt dagen till ära så blev det en hel del skotträning också. Det var roligt. Jag känner att jag måste öva på att variera mina skott mer...

Satt och kollade på Sverige-Kuwait förut ikväll. Hmm, en ganska dålig match om jag får säga så. Eller, aa, första halvlek var väl okej, men andra halvlek bestod, i princip, mest av slarv... Tänk att killarna kan vinna med 11 bollar trots så många missade frilägen och tekniska fel! Önskar vi också fick sådana övertag någon gång.

På fredag kan jag tyvärr inte komma ner och träna, ska jobba med skolan på SIS (Sveriges största badmintonturnering) då. Hoppas att ni blir några som tränar i alla fall. Det blir så tråkigt annars!
Vi ses på söndag igen tjejor, laddade till tusen för att ge Rosersberg en jävligt bra match (där vi i slutet står som segrare).


 Några bilder från förra matchen, för den som är intresserad!














Tack för ikväll!
Astrid Å #13




Varför...

Varför orkar vi inte stå upp mot HF SIF?

Varför förlorar vi hemma mot ett lag som vi vann med sex bollar mot på bortaplan?

Varför lossnar inte vårt skytte?

Varför har vi så oflyt med stolparna?

Varför drabbas vår tunna trupp av så många skador?

Varför trycker vi inte som vi ska göra?

Varför trycker vi inte som de svenska herrlandslaget gör?

Varför kan inte jag skjuta lika hårt och säkert som Kim Andersson?

Varför verkar det som om vi inte vill vara kvar i tvåan till nästa säsong?

Varför verkar det som om ingenting vill gå vår väg?

Varför kan inte allt bara släppa nu?

Varför kan vi inte komma in i värsta segerruset nu och vinna kommande matcher?

Varför? Varför inte?

Många frågor men inga svar...
Eller? Är det någon där ute som vet svaret, berätta gärna! Jag vill så otroligt gärna veta!

Matchen igår har jag inte så mycket att säga om. Att vi förlorar mot SIF med tre bollar (16-19) är, rent ut sagt, för jävligt, men trots detta tycker jag att vi gjorde en bra match med tanke på de förutsättningar vi hade... Det gäller bara att ge sig fan på att vinna och kämpa hela vägen till slutsignalen går. Bättre inställning från alla håll, och mer jävlaranamma!

Hejja Täby!!!

Tungt idag

Alltid tråkigt med förlust. Har inte släppt det än. Tar nog några timmar till.

Jag vill inte skylla på att jag varit sjuk eller att jag har ont i foten. Ni som känner mig vet redan att min kondis inte är så mycket att hänga granen och enligt coach så är jag jävligt gnällig. Men tyvärr kände jag mig ändå hämmad. Vågade inte ta i riktigt och var galet trött i slutet.
Detta är inte min ursäkt, för jag borde efter 20 år kunna passa en boll och skjuta lite vid sidan om målvakten. Det sitter väl varken i fötterna eller magen.
Sitter bara och fundera på om jag hade varit bättre om... bla bla bla

Ska glömma den här matchen några timmar och fira min väns 30-års dag.
Ni som ska kolla på VM tillsammans önskar jag en trevlig kväll. Och till er andra också så klart.

#9

Armhävningar

Jag är inne på tredje dagen på mitt program. Ett program där jag tydligen om sex veckor skall ha övat upp musklerna och psyket för att göra hundra armhävningar, i sträck!
Vi får se om jag lyckas. En utmaning är alltid en utmaning, så självklart går jag in för fullt! Här skall göras armhävningar!
Någon där ute som vill utmana mig???
Mer info på: http://www.hundredpushups.com/

Idag är det fredag vilket betyder träning. Känns som om det var länge sen jag tränade... kanske för att jag inte gick på gymmet idag... men jag hade ju annat att fixa efter skolan...
I går var jag nere i simhallen och simmade ett antal längder... efter ett tag blir man så uttråkad på att bara räkna vändor hela tiden. När jag kom upp i 40 fick det vara nog. Mycket roligare att simma i havet där det inte finns några begränsningar! Men men. Alltid härligt att simma i vilket fall, och framförallt att sitta i bastun efteråt och bara slappna av!

Hoppas det blir många på träningen idag. I måndags, som sagt, blev träningen inställd, och i tisdags hade vi ingen målvakt.. :( Men det var en roligt träning i alla fall. Hoppas även att vi får sällskap av våra A-flickor på träningen ikväll. Skulle vara bra, för allas del, om vi fick träna ihop oss och bli mer samspelta! Det blir så mycket roligare då! =)

För dem som bryr sig tänkte jag meddela att kvällens middag blir "Fläskfilé gorgonzola". Mmmm. Mums! =) Jag kommer vara mätt och glad på planen ikväll. Eftersom jag fortfarande är ung, så har jag tid att laga middag innan träningen, trots att den börjar så pass tidigt. Aaah, jag vill inte bli gammal... =S 

Tänkte (i och med gammal ;) ) passa på att gratta vår alldeles egna "JO JO" i efterskott! Hoppas att du hade en toppendag igår! För er som glömde bort födelsedagsbarnet igår, passa på att gratta henne idag! Bättre sent än aldrig!

Det är fredag och jag mår utmärkt! Hoppas att ni också gör det!
See you later!
// Astrid såklart!


Senaste matcherna, tabellen och kommande matcher

2009-01-13 19:15KopparhallenAvesta Brovallen HK-Enköpings HF38 - 17
2009-01-11 14:30Vasahallen IFK Hedemora-Vallentuna HK19 - 22
 16:15Skärholmshallen Sthlmspolisens IF-Täby HBK24 - 17
2009-01-10 15:00Hackstahallen Åkersberga HK-Rosersbergs IK19 - 16
2009-01-08 19:30Bollnäs SporthallArbrå HK-HK MittDalarna25 - 22
2009-01-07 19:30Vikingahallen BHF SIF-Kungsängens SK15 - 11
2008-12-21 12:45Skönvikshallen HK MittDalarna-Arbrå HK20 - 25
 12:45KolstahallenRosersbergs IK-Åkersberga HK14 - 14
2008-12-20 12:45Tibblehallen Täby HBK-Sthlmspolisens IF11 - 22
 15:00Nya TellushallenVallentuna HK-IFK Hedemora24 - 21
2008-12-18 19:00Idrottshuset Hall AEnköpings HF-Avesta Brovallen HK26 - 28
 19:00Ekhammarhallen Kungsängens SK-HF SIF20 - 18
2008-12-14 17:00Bollnäs SporthallArbrå HK-Enköpings HF27 - 26
 16:00VikingahallenHF SIF-Täby HBK24 - 30
 12:30Vasahallen IFK Hedemora-HK MittDalarna18 - 14
 12:45KolstahallenRosersbergs IK-Kungsängens SK30 - 22


TABELLSP VOF+/-P+/-
1. Arbrå HK121002309 - 2742035
2. Åkersberga HK12813266 - 2331733
3. Avesta Brovallen HK12714337 - 2501587
4. Sthlmspolisens IF12714271 - 2061565
5. Rosersbergs IK12615256 - 256130
6. Enköpings HF12615284 - 29113-7
7. Vallentuna HK12525261 - 27012-9
8. HK MittDalarna12516242 - 25211-10
9. HF SIF12408253 - 2708-17
10. Täby HBK12318245 - 2807-35
11. Kungsängens SK12318202 - 2687-66
12. IFK Hedemora12309210 - 2866-76


KOMMANDE MATCHER
2009-01-17 12:45Tibblehallen Täby HBK-HF SIF
 14:30MaserhallenHK MittDalarna-IFK Hedemora
 15:00KopparhallenAvesta Brovallen HK-Åkersberga HK
 15:00Ekhammarhallen Kungsängens SK-Rosersbergs IK
 15:00Nya TellushallenVallentuna HK-Sthlmspolisens IF
2009-01-20 20:30Idrottshuset Hall AEnköpings HF-Arbrå HK
2009-01-24 13:45Bollnäs SporthallArbrå HK-Avesta Brovallen HK
 15:00Hackstahallen Åkersberga HK-Kungsängens SK
2009-01-25 12:45KolstahallenRosersbergs IK-Täby HBK
 13:45VikingahallenHF SIF-Vallentuna HK
 14:30Vasahallen IFK Hedemora-Enköpings HF
 17:00Skärholmshallen Sthlmspolisens IF-HK MittDalarna
2009-01-31 11:15Tibblehallen Täby HBK-Kungsängens SK
 12:00KopparhallenAvesta Brovallen HK-IFK Hedemora
 13:45Bollnäs SporthallArbrå HK-Åkersberga HK








Ber om ursäkt för att det ser konstigt ut, ni får hålla till godo ändå...

Trist...

Jag var jättetaggad inför dagens träning. Det skulle bli så roligt att få träna igen, trots att matchen i helgen inte slutade med vinst...
Dock var vi bara fyra som skulle träna när vi kom till Skarpäng ikväll. Många återbud ledde till inställd träning. Otroligt tråkigt. Jag vill träna. Mycket och mest hela tiden, men inte utan mitt lag.
Hoppas att ni läker från sjukdomar och skador snart. Truppen börjar se riktigt tunn ut nu... Hur ska vi då kunna hålla oss kvar i tvåan om vi inte får träna eller om vi inte får ihop tillräckligt med folk till matcherna?!? 
Kom igen nu allihopa! Nu ser vi till att vända den här trenden. DET ÄR DAGS! NU ÄR DET VÅR TUR!!! 

Roger över Roger ut. 
Se you tomorrow! =) 

Jag har Ont!


Ja, i axeln.. Vette tusan vad som hände, ont gör det iaf, och ju stelar jag blir desto ondare gör det..
Ska åka förbi naprapaten i morgon efter jobbet och se om han kan ställa nån diagnos.. Hoppas, Hoppas att det är nåt lätt..! Typ, en lårkaka, fast på axeln eller nåt! =)

Skönt att vara igång igen iaf.

Och TAck Vallentuna för att ni lyckades vinna mot Hedemora däruppe och därmed låter oss ligga kvar över sträcket en vecka till.. =)

Ses i morgon!
#7

Rykande hett: officiella referatet

-FÖRLUST MEN BRA ÄNDÅ...
Ja Polisen kunde vinna även i returen när nu serien vände och denna gång i hemmahallen i Skärholmen slutade matchen 24-17 (12-8). Inte helt ologiskt resultat eftersom de även denna gång var det klart bättre laget men till tröst för Täbydamerna så gjorde man nu en klart bättre insats än senast.
 
Extra roligt denna match att vi hade hela fyra ..4 st. A-tjejer med i laget där alla fick speltid och alla klarade sig finfint i sin A-lags-debut..jättebra! Debutanterna Frida Torpman,Frida Larsson och Frederika Lundmark tillsammans med redan tidigare (1:a seriematchen) debutant Sandra Berg var alla med i A-laget i denna tuffa match för man ska veta att motståndet idag är bland det värsta vi ställs emot i div.2 vilket inte gjorde fina debuten ett dugg mindre värd !!!
 
Lägg därtill att man gick rakt in i laget utan en endaste samträning med laget och fick ofta även spela på ovana positioner..jaa det här var en lovandes debut som lovar mycket mera..vänta bara..jättejättekul !!!
-Ett litet eller stort genombrott känns det också som vad gäller rekryteringen till klubbens representationslag som vi väntat och hoppats på..härligt!
Man måste lite extra bara få nämna Frida Larsson gjorde 3 mål !!!... i sin debut...och därtill var helt respektlöst bra i sitt försvarsarbete så här får vi nog ta till superlativet "succe´debut"...jaa Frida Larsson var namnet...lägg det på minnet !
 
Lotta Sare är strålande bra i målet idag (utom på kantskotten enl. henne själv) och Lotta Rådström och Kristina von Harbou får med beröm godkänt för försvarsarbetet..absolut höll man rent i mitten och hade man bara haft lite mer flyt i sina avslut så hade det varit topp..men som sagt duktigt jobbat !
 
Astrid Ånnegård hade inte någon toppdag i anfallsspelet men krigar alltid till sig ett godkänt betyg på sin heta inställning. Therese Börjes fick inga lägen att komma till avslutoch en "smärre" skada gjorde inte saken bättre för kantspecialisten. "Tessans" uppbackningar blir hela tiden lite bättre och den som inte fattat hur viktigt det är har mycket att lära.
 
Johanna Wenngren skjuter smart...inte hårt men listigt..där inte målvakten är för tillfället..men där hon var för 3 tiondels sekund sedan..begrip det den som kan. Två mål idag från Johanna som inte tränar så värst mycket med laget mer än visuellt just nu men det funkade idag för idag får hon även beröm för (kors i taket) försvarsspelet...mer inställning de e bättre. Kommer att få ännu mer cred om hemlöpet går på max...tempoväxlingarna i anfall går ju dubbelt så fort?
 
Carina Gentzel var som vanligt framåt dvs. succe´eller fiasko (världsklass / division 8) en spektakulär spelare som publiken gillar när det går bra och tränaren gråter när det inte går alls..men idag grät ingen tränare på Täbys bänk för Carinas insats och inställning bakåt var betydligt mycket bättre än på länge..jättebra!!! -Krigare..yes!!!
 
Sussie Thörnblom har vi högsta kraven på ..som hon också infriade idag i första halvleken med bland annat två läckra hoppskott i bortre ..snyggt och bra tryck i !
Bästa målskytt idag med totalt 5 strutar och helt felfritt försvar..hur viktig är inte hon för laget?!
 
-Nästa match hemma i Tibble mot HF SIF nu på lördag.
 
Målskyttar mot Polisen:
Sussie Thörnblom 5, Carina Gentzel 3, Frida Larsson 3, Kristina von Harbou 2, Johanna Wenngren 2 och Sara Andersson 2.


Matchdags och åldersnojja..!

Äntligen är handbollen igång igen..! Skönt med rutiner, att veta vad man ska göra på kvällarna när man inte jobbar..! Började lessna rejält på alla timmar framför teven..!

igår körde vi första passet på det nya året tillsammans med A-tjejerna i en liten träningsmatch. Kul var det, det är tempo på de brudarna! hoppas på fler såna drabbningar, tänk om det alltid kunde vara så mycket folk på träningarna, vilket lyft för alla! Tänkte på det när vi avslutade träningen med nedjogg och en 30 spelare joggade fram och tillbaka på planen.. Underbart!

Så, imorgon vänder serien och vi möter Stockholmspolisen borta. 16.15 i Skärholmshallen. Sist vi spelade där (och då var jag inte ens med..!) mötte vi Tyresö i DM och hallens luftkonditionering hade pajjat. ca 40 grader varmt! Jag tyckte att det var jobbigt som satt på bänken, hur var det då inte att spela?
Förhoppningsvis (och troligvis) blir det inte lika tufft i morgon pga av värmen.

Roligt är att 4 tjejer från A-tjejerna ska vara med och spela! Det behöver komma in nytt blod i laget, nya friska fläktar! Idag slog det mig dock, till min stora förskräckelse, att JAG ÄR 10 ÅR ÄLDRE än dessa tjejer. Jag som ansett mig vara bland de yngre i laget är plötsligt 10 år äldre än de yngsta... Vad hände?
Det fick mig ju också att inse att jag spelat i Täby i nästan 10 år... Vart tog dem åren vägen? Känns inte som så mycket... Tiden går ju alltid fort när man har roligt, så det måste väl vara därför då! =)

Nu ska jag tillbaka till köksstädningen, det är INTE roligt däremot och tar därför vääääldigt lång tid..!

Ses i morgon!

#7

Äntligen...

är det dags att återuppta bloggandet. Det har varit mycket på senaste tiden och jag, tillsammans med övriga laget, ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen.
Men idag körde vi igång för första gången det här året, så nu ska här bli bloggandes av. Det har varit ett härligt lov men det har varit tomt utan handbollen! Jag är glad att vara tillbaka på banan igen.

Nytt för i år: Therese's nya frisyr och Astrids nya skor. Annars ingen märkbar skillnad från förra året. :)

På träningen idag spelade vi träningsmatch mot Täbys A-flickor. Det var kanske inte den mest spännande matchen, vi vann med ganska mycket, men vi tackar er tjejor för att ni ställde upp! Det var roligt!
Damlaget ställde upp med en trupp på åtta man: Jennie, Suss, Carina, Therese, Astrid, Kryckan, Lotta och Lotta! Det blev en match med mycker springande och lite vila, men det var välbehövligt för oss. Viktigt att få springa av sig lite (bli av med den sista julmaten) och känna på boll inför helgens match mot Stockholmspolisen.

Det förra mötet mot Polisen spelades på hemmaplan och slutsiffrorna blev 22-11 till motståndarna. Jag har inte så mycket att säga om den matchen, eftersom jag låg hemma i sängen med feberfrossa och en riktigt elak förkylning då, men att vi ska göra mer än 11 mål på söndag är en sak som är säker.
Matchen spelas i Skärholmshallen 16.15söndag den 11/1. Kom gärna och kolla då om ni inte har något bättre för er! Vi behöver ert stöd!!!

Det har blivit dags för mig att avsluta för den här gången.
Nu ska jag lägga mig på soffan med en varm kopp te och kolla på någon bra film.
Kram på er! 
Astrid Ånnegård #13

RSS 2.0