Officiellt referat

-TRÄSKTUNG FÖRLUST I DERBYT ...
När slutsignalen ljöd stod Vallentuna rättvist som segrare i årets första derby med 25-33 (13-14).
 
Trots att vi trodde oss vara både mentalt och taktiskt väl förberedda genom veckans träningar på eventuella taktiska drag från motståndarna så såg vårat anfallsspel lika tafatt ut som det gjort i de 3 senaste matcherna.
 
Ingen spets på anfallet, inget tryck i avsluten och ingen finish i passningsspelet ledde (som vanligt) till att vi kom efter i målprotokollet och fick kämpa i uppförsbacke, motvind och med blydojjorna på i träsket... ja så kändes det..och faktiskt inte ens när en kvart in i sista halvlek när vi kämpat oss ikapp och förbi till en knapp ledning hade spelet då sett ut att kunna hålla ej heller vara ett vinst-koncept...näe individuella prestationer som dominerat vårat spel på sistone har vi inte tidigare haft spelarmatrial för och det verkar fortsatt vara på det viset.
 
När analysen av denna match blir klar med alla "varförs", "oms" med mera blir uträtade så måste det nog till en hel del förändringar för som vi nu spelar blir det troligen inga poäng mot något lag framöver.
 
Det har smygit sin in en otrygghet i spelet där många inte känner sig bekväma i eller med sin roll... suck ...och vi som var så trygga i vårt anfallsspel för bara nå´t halvår sedan...
 
Tillbaka till kadaverdiciplinen med en stentuff ledare på banan som styr och ställer, värderar våra lägen, har tålamod och spelsinne och kan bedöma effektiviteten i våra spelsystem som passar motståndarna sämst är väl kanske vägen tillbaka för numera alltmer "rutinerade" Täby Handbolls stolta damlag..jaa något måste iallafall till.. det står klart efter dagens derby.
 
Att det var en rättvis seger för grannarna bevisade dom genom att vara mycket bättre i distans-skyttet, mycket bättre i genombrotten 1 mot 1 ..jaa tillomed vann dom målvaktsmatchen... vilket inte vi är vana vid (se tidigare referat) men våran annars så säkra sista utpost Lotta Sare ställde ju heroiskt upp i målet trots att hon inte alls var helt kurant för dagen ..strongt !
 
Det här kan ju nu bara och kommer säkerligen bli mycket bättre... och för alla som bara älskar tuffa utmaningar och revansch finns nu chansen redan till nästa lördag hemma i Tibble i nästa lokal-derby då topplaget Åkersberga kommer på besök..hur lirar vi då?
 
Målskyttar mot Vallentuna: Tessy Lind 8 (2), Johanna Wenngren 4, Sussie Thörnblom 4, Marie Börjes 2, Cajsa Stegfeldt 2, Astrid Ånnegård 2, Sara Andersson 1, Therese Börjes 1 och Kristina von Harbou 1..

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vore ju kul med det inofficiella referatet också :-)

2008-11-09 @ 20:40:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0