Arbrås referat

Brandlarm gav rätt tändning

Täby blev inte den tuva som fick AHK på fall! Seger för "blått" med 26-18, var siffror i underkant sett till spelet.
- I det här laget är poängen viktigast, resonerar Thomas. Det är bara att hålla med.

Ett brandlarm (somr var ett falskt sådan), tvingade arrangören att utrymma hallen, straxt innan lagen skulle görra entré för uppvärmning. Om detta var tändvätskan som fick AHK att ta sina andra raka i serieupptaketen, låter vi vara osagt. Hur som helst så tog vi snabbt hant om kommandot och även om Täby tilläts kvittera till 8-8,
- Jag var aldrig någon gång orolig, var Thomas kommentar efter matchen.
Det var rutinerade Lotta Sare i Täby-målet, som höll siffrorna nere och Täby med i matchen. Åtminstone inledningsvis. Men inte heller hon kunde stå emot AHK-offensiven i slutet av första och inledningen av andra halvlek, då 8-8 förvandlades till 9-18 och matchens nerv var över. AHK kom under resten av matchen bevaka sin ledning och åka hem med två skra poäng. Fortfarande utan att imponera.
Prescis som i premiären mot Vallentuna, blandar laget bländande spel med djupdykningar.
- Vi måste ha tålamod, förklarar Thomas. Vi mitt uppe i ett uppbyggnadsskede spelmässigt och då får vi acceptera att vi ibland hamnar i svackor.
Positivt är försvarsspelet. Inledningen av andra halvlek var imponerande. Vi fick vänta till halvlekens 13:e minut, innan vi kunde notera Täbys första boll bakom Emma!
Däremot fattas den rätta skärpan framåt. För många frilägen missades mot Täby för att man ska vara helt nöjd. Men som sagt - Det gäller att ha tålamod!
Tjejerna fortsätter att slipa på spelet, men också att vinna.