Det officiella referatet

TÄBY HANDBOLL - ARBRÅ HK (9-13) 18-26.
Mot den ena tunga seriefavoriten Arbrå HK orkade damlaget bara stå emot i 20 minuter då man så långt in i matchen hade 8-8 men därefter var det uppförsbacke och klar förlust med 18-26 vilket får ses som ett rättvist resultat. Arbrå är ett klart bättre lag både fysiskt och tekniskt vilket vi såg senast förra säsongen och skillnaden nu mellan lagen visade sig bestå.
 
Lotta Sare i målet tycker jag dock är ett snäpp bättre än förra året och lite extra plus i denna match ska hon ha för att snabbt inför match tagit till sig taktisk information och använt den om motståndarnas skytte..-Bra!
 
Likaså uppställda försvarsspelet som var helt okej trots 26 insläppta så var inte heller där den stora skillnaden mellan lagen..nej den stora skillnaden var att vi gör så många fler offensiva misstag typ felpass/missade avslut som gjorde att vi blev straffade direkt av snabba motkontringar som ofta ställde Lotta i målet att jobba med frilägen..inte kul!
 
Individuellt kom inte alls skyttarna Sussie Thörnblom och Carina Gentzel alls in i matchen som vi är vana vid varvid Tessy Lind tog på sig mycket ansvar..för mycket för även om Tessy nu gjorde hälften (9 st.) av lagets mål så kom "dipparna" även för henne pga trötthet då vi slet alldeles för mycket på henne i långa byten..ja och när naturliga ersättaren till Tessy Johanna Wenngren var på arbete utomlands (skyller vi på henne) så blev hon lite orättvist mycket sliten på.
 
I övrigt var offensiva spelet individuellt väldigt knapert där bara Marie "Myran" Börjes ska ha heder för att stångat till sig både haksmäll och fläskläpp i sina satsningar(Bra!) samt Sara Andersson som sent omsider fick lite speltid ..tog den chansen...och blixtrade till med 2 fina mål..Bra!
 
Ingen överraskning att vi förlorade mot topplaget med 8 mål idag då vi i mars månad förra säsongen förlorade med 9 så var det väl ett pyttesteg åt rätt håll..eller?
 
Så till det bästa av allt med matchen...INRAMNINGEN..ARRANGEMANGET!!! - Utan snack får arrangörerna "fem toasters" för:
Affischeringen i veckan för matchen!
Musikarrangemanget före o under matchen !
Golvtorkare (4 st) under matchen ! (pojkar-95 proffsigt skött)
Proffsiga matchprogrammet till matchen !
Vårt sponsorstånd ovanför läktaren !
Speaker under matchen..vilken skillnad detta gör för inramningen av matchen när man har en speaker ...och det skötte med bravur Lisa Lesse !!
Det här var kul att komma till Tibble så vad betyder en liten "torsk" när man har ett så lyckat arrangemang kring matchen..
 
Slutligen utlovas härmed att laget kommer att komma upp med fler positiva överraskningar framöver som garanterat kommer att stärka laget..vänta bara..men som sagt det är en överraskning...
 
Leffecoach

Målskyttar i dagens match: Tessy Lind 9, Sussie Thörnblom 4,Sara Andersson 2, Kristina von Harbou 1, Marie Börjes 1, Carina Gentzel 1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0