Officiella referatet

-LOTTA SARE FÖRHINDRADE EN FÖRNEDRANDE FÖRLUST.

Med mindre än kvarten kvar låg täbydamerna under med 10 mål och inget i spelet tydde på att slutsifforna skulle stanna av där då plötsligt Lotta Sare som kapten för laget spikade igen sitt mål ordentligt vilket fick igång utespelarna till en imponerande spurt där man med några minuter kvar kom så nära som bara 3 mål ned innan förlustsiffrorna stannade av vid 28-24 (18-12) till Avesta/Brovallen i deras hemmakula Kopparhallen.

Avesta/Brovallen möstrade en helt ny 9-meterslinje från förra veckan borta mot Vallentuna en betydligt starkare och mer rutinerad sådan och på det hela taget var deras seger fullt rättvis efter spelet som man presterade var betydligt vassare offensivt än Täbytjejernas.

Annars startade Täby ganska bra tog tag i matchen o ledde med 3-1 och efter 12 minuter var Täbyledningen klara 9-6 som senare inte alls kunde förvaltas utan slarvades bort till underläge i halvtid med 18-12.

Förra matchen mot Arbrå stod vi upp i 20 minuter och nu alltså ännu kortare tid innan man tappade kontakten vilket alltså fortsatte under andra halvan innan redan nämnda sista upphämtningen till en 4-målsförlust stod klar.

Lotta Sare klarade..räddade inte mindre än 6 stycken av de 10 starffar som hemmalaget tilldömdes och ett antal solklara frilägen..givna...räddade hon också så visst höll hon siffrorna stort nere som annars kunde slutat illa  med kanske 15 i baken?

Förutom några få riktiga uppsnurrar på läktaren individuellt i 1 mot 1-lägen så kan spelet i uppställt försvar få nästan godkänt matchen igenom men största problemet vi har är anfallsspelet som aldrig kommer att kunna fungera om inte passningsspelet blir betydligt bättre över lag...den så viktiga "sistapassen" ofta kallad assist lyste med sin frånvaro... jaa inte ens "terapipassarna" på ett par meter funkar vilket kan göra vilken spelare som helst totalt otrygg i den spelidé man har ..åtminstone på pappret idag.

Inte lätt att hitta någon särskild positiv kritik till utespelarna men Lotta Sare ger vi en ros till för sin andra halvlek!!!

Målskyttar mot Avesta/Brovallen: Sussie Thörnblom 10 (2), Tessy Lind 6, Mathilda Johansson 2, Astrid Ånnegård 2, Carina Gentzel 2, Johanna Wenngren 1,Kristina von Harbou 1 och Marrie Börjes 1.

(..konstigt att vi har 25 målgörare enligt protokollet men bara 24 mål i slutresultatet..konstigt ?)