Det officiella Referatet

-SMAKSTART !!!
Det blev en bra start för Damlaget på 08/09:s seriespel för i premiären borta i Wasahallen mot Hedemora blev det stor seger med 20-31 (14-16)...supernice!
 
Försvarsspelet och målvaktsspelet var matchen rakt igenom nyckeln till vinsten där mitt-blocket med rutin,smartness och entusiasm oftast pulveriserade Hedemoras anfallssförsök. Astrid Ånnegård..Astrid,Astrid..är redan nu i Sussie Thörnblomklass ..och det vill inte säga lite de! ..för med 2st. sådana klippor som 2:or i försvarsspelet tillsammans med 3:orna som oftast i Tessy Lind och Kristina von Harbou gör ett aggressivt jobb..jaa då " e re stängt"!! Det blir inte ett dugg sämre av att sedan målvakten Lotta Sare är stabil,trygg och smart mellan stolparna..näärå de känns som om uppställda försvaret är nästa ..kontringschans..
 
Offensivt då..jaa 31 mål talar...och här är vi mycket bra så länge vi håller oss till våran spelidé..men dipparna kommer som brevet på posten när "vi lutar oss tillbaka" och tror vi kontroll utan att hålla linjerna eller gå på 100% individuellt(bekvämlighet?) vilket även hände i denna match ..segersiffrorna till trots.
 
Dock ska faktiskt alla..just det alla i laget få med beröm godkännt med plus-tecken för M9:orna Tessy Lind och Johanna Wenngren som glimrade värre i stora stunder och var bättre än tidigare med både viktiga assists och i målskyttet...BRA!
 
Sussie Thörnblom är och ska vara vår bästa distansskytt och så var det också då hon blev 10-målsskytt och fick bästpåplanpriset och vi noterar bl.a. 100%ig på straffarna.
 
Vi hade också 2 st. comebackande syskon där Marie Börjes just nu får och tar det större ansvaret och där Therese Börjes sakta men säkert kommer närmare mer speltid efter tuff skadeperiod.
Jennie Malmborg tillexempel skjuter 3 skott och gör 2 mål på dessa skott..de snackar man inte bort... Mathilda Johansson fixar en straff och gör ett linjemål...Carina Gentzel hade mest oflyt i laget men gör ändå 2 kassar trots stolpar ut eller kanonräddningar av deras målis på just hennes skott där hon gör allt rätt i satsningarna men "bolluschlingen" inte vill gå in..men men med fortsatt sådana satsningar kommer det säkert bli annorlunda nästa match vilket är lika med succé.
 
Slutligen i matchslutet släpptes en målvaktsdebutant in i matchen då Sandra Berg klev in mellan stolparna några få minuter från slutet och hann med att rädda 4 st. kvalificerade skott ..jaa faktiskt höll hon nollan vilket är lika med 100% enligt matematikstuderande Sandra...snyggt jobbat!!!
 
Målskyttar mot Hedemora: Sussie Thörnblom 10, Tessy Lind 4, Johanna Wenngren 3, Marie Börjes 3, Kristina von Harbou 3, Jennie Malmborg 2, Astrid Ånnegård 2, Carina Gentzel 2, Mathilda Johansson 1 och Therese Börjes 1.
 
-Vilket bortaspöke???

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0