Referatet

-BRA FÖRSVARSPEL !?
 
Åkersberga blev som väntat för svåra i sin hemmahall och kunde till slut enkelt vinna med 30-23 efter ledning med 14-11 i halvtid. Täby var en bit in i andra halvlek bara ett par mål efter(18-16) en bit in i den andra halvan av matchen men närmare kom man aldrig.
 
Täby-tjejernas uppställda försvar var faktiskt mycket bra matchen igenom..och hur man kan säga det utan snacka bort 30 st. insläppta är hur busenkelt som helst då vi under sista 20 minuterna bjussar ..jaa verkligen bjuder på kontringslägen till motståndarna antingen genom att ta "tok-lägen..skjuta tok-skott utan fart utan precision eller än värre kasta de enklaste terapi-passningar på någon meters avstånd rakt ner i fotknölshöjd otagbara för medspelare som snappas snabbt upp av motståndare och omvandlas ett par sekunder senare i ett baklängesmål. Så såg matchbilden ut och så får den inte se ut om man ska ha en chans att röra ett Åkersberga som gör klart färre dylika misstag.
 
Att vi iallafall gör 23 mål framåt är helt okej om man bara ser till siffrorna men man ska veta att vi har bollen i vår ägo c:a 90 gånger under matchen så det blir c:a 67 anfallspel per match att förbättra oss på tyckte statistikern från läktaren.
Individuellt måste fler spelare som får mycken (förtroende) speltid prestera och leverera mycket mer positivt i offensiven också där tillexempel 7 st. av våra utespelare tillsammans bara gör 2 st. ynka mål och om man tar 9 st. av våra utespelare så gjorde de tillsammans 6 st. mål...på nio spelare..uppryckning i leden ! Därmed var det färdiggnällat.
 
Väldigt nöjd är jag med försvarsspelet som faktiskt taktiskt lyckades störa Åkersbergaspelet bra och vi får många chanser..de e bra. Att Sussie Thörnblom startar (alla?) matcherna numera med 3 st. skott i kortväggen utanför men sedan börjar skyttet ramla in och hon blir 11-målsskytt med straffarna(100% igen) inräknat detär också väldigt bra!
Att vi igen berömmer Lotta Sare i målet är väl också bra. Och faktiskt så finns det ett och annat guldkorn i anfallspelet..som man vill se oftare såklart ..men dom är bra för då vet man att det finns..det existerar en högre nivå i laget..de e bra!
 
Jaja ett förväntat resultat men nu ser vi framåt mot nästa borta-derby då mot Vallentuna som vi har gruvlig revansch att utkräva på då dom senast tilltufsade oss med en 8-målsförlust på våran hemmaplan...nu får vi träna på och fundera på hur vi ska vända på dom siffrorna ..kul uppgift !
 
Målskyttar i Hacksta:
Sussie Thörnblom 11 (4), Tessy Lind 6, Kristina von Harbou 2, Astrid Ånnegård 2, Therese Börjes 1, Carina Gentzel 1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0