Saxat från Bergas hemsida

Stabil derbyvinst mot Täby!

Matchinledningen var utmärkt från ÅHK:s tjejer.

Att vi skar bort kanterna i "rullestarten" störde rytmen i Täbys 4-2 spel och Fia lyckades vid ett flertal gånger pressa deras V9 till att avsluta i dålig vinkel samt till offensiva fel (stürmer). Vi fick ett mycket bra tryck i kontringsspelet och kunde dra ifrån tidigt i matchen.

Täbys tjejer kämpade sig dock in i matchen via bra skytte samtidigt som vi tog alltför många tidiga och stressade avslut. I mitten av 1:a halvlek fick dessutom Sandra S lämna planen efter mycket bra spel för att tejpa ett jack i pannan. Men som den fighter hon är var hon tillbaka i spel innan halvtidsvilan.

I andra halvlek fick vi bättre ordning på försvarsspelet då deras skytt fick en hårdare bevakning. Jessica hade en mycket bra period när hon gick ut på V9 position med både bra skott och utspel. Glädjande är även att se att Karins kantavslut och Albanas kontringsspel som håller hög klass.

Sammanfattningsvis känns det positivt att vi gör 30 mål trots att vi inte riktigt hittar flytet och tålamodet i anfallspelet. Många mål görs i kontringsspelet vilket är den delen av spelet som utvecklats mest i jämförelse med tidigare säsonger. Nu ser vi fram emot kommande träningsveckor och matcher då allt skall avgöras!