Referatet

-KROSS I BOTTENMÖTET !!!

Under det till dagens match tagna artistnamnet "Täby Smallfrogs" besegrade damlaget Kungsängen med "kross-siffrorna" 27-9 efter 14-4 i halvtid. Bara 9 st. insläppta mål känns som nytt försvarsrekord där Lotta Sare nu bättre än någonsin hade fullt upp med spika igen täby-målet ofta på kvalificerade avslut. I uteförsvaret stred vi heltaggat med primus motor Lotta Rådström på bästa täck och block-humör. Jaa bara 9 st. insläppta är mycket mycket bra!

Det offensiva spelet som varit ett sorgeämne fick sig en injektion i och med att efter skada nu comebackande Tessy Lind efter c:a 5 minuter in i 1:a halvlek kom in styrde o ställde så att spelet framåt började fungera allt bättre. Lägena på kanterna radades inte bara upp utan sattes dit i nätmaskorna också allt som oftast vilket varit lite blandat i de senaste seriematcherna.

En minst sagt viktig seger i bottenstriden som med dagens siffror och spel säkert gav både hopp och självförtroende inför fortsättningen. Större vilja och och glädje i alla spelmoment gör skillnad och i dag var det skillnad.

Therese Börjes startade med ett par bommar och sedan var siktet inställt då hon för dagen blev "smallfrogs" bäste målskytt med hela 7 mål på kontot ...härligt! Även Sussie Thörnblom gjorde 7 mål varav 5 st. straffar (100%!!!)...viktigt!

Sandra "Nollan" Berg hoppade in i målet c:a 7-8 minuter kvar och höll som vanligt rent i målet från påhälsning och storasyrran Emelie gör efter flera års uppehåll från handbollen allt bättre ifrån sig allteftersom "rosten" släpper. Måste skriva att lägena som skapas på vår vänsterkant när Emelies vänsterhand startar "rullen" ser fantastiskt bra ut och själklart är en mycket viktig del i att spelet ser och är bättre idag - kul !

Kristina "kryckan" von Harbou var skit-sur i halvtid efter 2 st. frilägesmissar men "betihop" och kom ut i 2:a med snygga kassar.

27 mål gjorda och ett betongförsvar mot Kungsängen kanske inte skrämmer så mycket men för oss var den här segern och det här spelet riktigt "najst" inför nästa match som är redan nu på torsdag borta mot Åkersberga. Då..där får vi se hur vi står oss mot ett av topplagen men den nyfunna dagsformen...spännande !

Målskyttet mot Kungsängen: Therese Börjes 7, Sussie Thörnblom 7 (5), Sara Andersson 3, Tessy Lind 3, Kristina von Harbou 2, Lotta Rådström 1, Astrid Ånnegård 1, Johanna Wenngren 1 (reserv), Carina Gentzel 1, Jennie Malmborg 1.