Referatet från matchen mot Avesta/Brovallen

-STORT GRATTIS till damlaget !
 
som i praktiken för egen hand och utan hjälp av andra resultat spelade hem div.2-kontraktet genom att hemma slå tillbaka Avesta/Brovallen med 30-27 (19-13). Med två matcher kvar att spela har man skaffat sig 4 poängs marginal och en förkrossande överlägsen målskillnad vilket alltså i praktiken är ointagligt och gör laget klart för div.2-spel även nästa säsong..otroligt bra!!!
Varför då da..otroligt bra..?
 
-Joo efter en säsong som inneburit alla 7 sorger och 8 bedrövelser i förberedelserna inför och under då man haft en ganska tunn trupp drabbats hårt av långa skador,av mycken sjukdom, många avhopp och inte minst extremt ofta avbokade träningstillfällen..jaa så måste man efter en dylikt söndertrasad säsong sätta lite av hjältegloria på de kvarvarande tappra spelarna och lite av en bragdstämpel på laget som klarat av att resa sig ur askan och fixa nytt kontrakt trots osannolikt stormande motvind ..jaa de e jättebra gjort !!! -Hyllar alla i och kring laget som aldrig givit upp när det sett som mörkast ut..mycke bra.
 
Dagens match då..ja den förde man från start till mål och även om man hade en svacka i andra halvlek då motståndarna bara var ett mål ifrån så berodde det mest på en radda dåliga avslut inte på att man spelade illa..nej lägena.typ frilägen o straffar ..jaa allt missades men som sagt det var starkt att bara fortrsätta nöta och på så sätt återta initiativet och mot slutet var segern ohotad.
 
Det här var en riktig lagseger där alla drog sitt till den berömda stacken inte minst att alla utespelare gjorde mål visar med önskvärd tydlighet på detta. Att Therese Börjes och Astrid Ånnegård internt utsågs till delad "matchens lirare" var absolut rätt och att tränaren hyllar Kristina von Harbou lite extra för sitt slit i det tysta både framåt o bakåt känns också rättvist.
Våran lagkapten och trygga målvakt som radat upp kanonmatcher hade idag bara "en dag på jobbet" dvs hon tog "bara" det hon skulle och det var ju säkert ovanligt för henne att vara normalt bra så som hon skämt bort oss..betyget klart godkänd för Lotta Sare som idag är jätteokej!
 
Beröm också till 9-meterslajnen med Suss,Tessy och Carina som i senaste matcherna och idag är heta värre och mycket svårstoppade när alla tre får härja fritt i motståndarförsvaret..mycket bra! Tessy blev värsta målgöraren med 8 kassar och hade nog idag en helt okej effektivitet..kanonbra!
Emelie Berg är mycket bra bakåt..stor..stark och släpper ingen över bron när fötterna är pigga. Jennie Malmborg tog mer ansvar än vanligt och hamnade både i assist och målligan..jättebra absolut!
Johanna Wenngrens rutin hade vi nytta av idag och även om träningsofliten lyste igenom lite så gjorde hon ifrån sig det man hoppades på..en kasse blev det också!
 
-Vilken stark prestation i förhållande till förutsättningarna ni visat senaste tiden -kanonkanon!!!
 
Målskyttar/Hjältar mot Avesta/Brovallen: Tessy Lind 8, Carina Gentzel 5, Sussie Thörnblom 5, Therese Börjes 4, Kristina von Harbou 2, Emelie Berg 2, Astrid Ånnegård 2, Jennie Malmborg 1 och Johanna Wenngren 1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0