Förlust mot Strand

Under lördagen åkte damlaget upp till Glada Hudik för att spela mot Strand.

Matchen slutade med förlust, efter en märklig tillställning där damlaget inte fick stopp på Strands kontringar.

Matchen började jobbigt, och Strand gick upp i en enkel 8-2 ledning, med hjälp av sina långa utkast till deras försvars spets - som sprang på allt.
 Vi tar Time Out, och efter time outen fick vi ordning på våra egna avslut, fick bättre ordning på våra anfall och uppspel, och vi sprang hem bättre.
Vi satte då in Petra på h9, Tessy m9 och Suss v9 - vilket ledde till att vi fick bra rullespel-och bra stegningar från höger sidan, och framförallt - så fick vi kontroll på hemspringet.

Vi gick upp till 8-8 och i halvtid ledde Strand med 12-9

I halvitd pratades det om HEMSPRING, UPPSPEL och TÅLAMOD
Strand fick oss, genom deras offensiva försvar, till att göra alldeles för många tekniska fel.

Vi visste att så länge Strand inte fick kontra, hade vi koll på dom!
Och så länge vi satte våra avslut, skulle de inte få några kontringsmöjligheter.

Strand tog greppet även i andra halvlek och ledde större delen med 5-6 bollar....
Vi gick upp till lika återigen, men tyvärr tappade vi sista 7 minuterna- och förlora matchen med 25-20

Vi fick kämpa för våra mål, medans Strand bara kastade iväg bollen på kontring.
Domarna gjorde en bra insats - men tappade även dom på slutet...
Då alldeles för många tuffa knuffar, i avgörande passningsläget - inte ledde till några frikast, vilket gav Strand möjligheten att i slut minuterna göra snabba kontringsmål.

Riktigt sur förlust, men vi får ta med oss de upphämtningar vi gör.
Skyttarna kommer inte till sin rätt i dag.
Linjespelarna får inte mycket utrymme.
Kantspelarna får inte ordning på avsluten.

Faktorerna till förlusten var många.

Men en stor eloge till Strands målvakt som gör en riktigt bra match!

I Täby gör Lotta en bra match, trots att hon i stort sett bara för kontringar emot sig. En otacksam uppgift, men hon gör ändå många viktiga räddningar, och framförallt så ger hon inte upp - vilket sprider sig till övriga spelare!

Marie blev bästa målskytt (spelmål), och gör en riktigt bra match, genom att snurra upp försvararna, och starka satsningar.

Jennie gör även hon ett jätte jobb, och tar jätte mycket ansvar! BRA!!  Härligt och se en sån inställning!!

Trots förlusten ska vi ta med oss det försvarsspel vi hade (då vi inte hade kontring i baken)
Samt det faktum att vi kämpade på hela matchen, trots motgången!

Målskyttar: Marie 4, Sussie 6 (varav 4 straffmål), Tessy 2, Therese 2, Jojjo 2, Jennie 2, Petra 1, Kryckan 1